ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Υγείας: Άσπρος καπνός για την Εντατική

Υπ. Υγείας: Άσπρος καπνός για την Εντατική

Πολύωρη συνάντηση είχε την Τετάρτη 10/1 , η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη με εκπροσώπους των συντεχνιών των γιατρών του δημοσίου, κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε σειρά διευθετήσεων για την εντατική.

Όπως δήλωσε σήμερα (11/1) η κ. Γιαννάκη, στο περιθώριο της συνάντησης του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, στο Υπουργείο Υγείας, από τη Δευτέρα θα υπάρχει εντατικολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο με αγορά υπηρεσιών από τις 15 έως την 31 Ιανουαρίου.

Παράλληλα η κ. Γιαννάκη είπε ότι απέστειλε σήμερα επιστολή σε γιατρό, ο οποίος αποδέχθηκε να δουλέψει στην εντατική από τις 15 Ιανουαρίου έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Είπε ότι ο γιατρός αυτός θα συνεχίσει παράλληλα να εκτελεί τα καθήκοντά του, ενώ στις 28 Φεβρουαρίου θα επιστρέψει στην πνευμονολογική κλινική, στη βάση της συμφωνίας που έγινε.

Ακόμη είπε ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια για μια επιπλέον αγορά υπηρεσιών για την Εντατική και γιατρός που θα έρθει από τον ελλαδικό χώρο για να δουλέψει στις Εντατικές και ο οποίος θα ξεκινήσει την 1η Μαρτίου.

Μέλημα του Υπουργείου Υγείας «είναι η εξυπηρέτηση των ασθενών, κάτω από οποιοδήποτε κόστος, με πάρα πολύ μεγάλες προσπάθειες», είπε η κ. Γιαννάκη.

Πρόσθεσε ότι όλα τα θέματα λύνονται μέσα στα πλαίσια ενός καλού διαλόγου, της συναίνεσης και μέσα από μια καλή συνεργασία, είπε.

Ανέφερε παράλληλα ότι μόνο το 2017 στάληκανστον ιδιωτικό τομέα 22 χιλιάδες ασθενείς, ενώ χειρουργήθηκαν 4 χιλιάδες ασθενείς το απόγευμα με υπερωριακή απασχόληση. Εκτός των ασθενών που πήγαν στον ιδιωτικό τομέα μέσω επιδότησης για υπηρεσίες υγείας που δεν προσφέρονται στα δημόσια νοσηλευτήρια, το 2016 αποστάληκαν στον ιδιωτικό τομέα 11.236 ασθενείς, συμπλήρωσε.

«Η προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας είναι τιτάνια», είπε η κ. Γιαννάκη και πρόσθεσε ότι τα υπόλοιπα περισσεύουν.

Από ΚΥΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top