ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Ξεθωριάζει» το όνειρο της Εθνικής μας

«Ξεθωριάζει» το όνειρο της Εθνικής μας

Την ήττα με 3-0 γνώρισε από την Ουκρανία η Εθνική Γυναικών U19 που συμμετέχει στον 1Ο προκριματικό Όμιλο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Τσέρκασι της Ουκρανίας μπροστά σε 310 θεατές. Το καλό ξεκίνημα της Πέμπτης και η νίκη με την Ισλανδία δεν είχε συνέχεια την Παρασκευή στο «Παλάτι των Σπορτς Budivelnyk» και το όνειρο της πρόκρισης στην επόμενη φάση «ξεθωριάζει».

Ωστόσο, οι παίκτριές μας επικεντρώνονται στον αγώνα του Σαββάτου όπου τελειώνουμε τις υποχρεώσεις μας με τη Σουηδία στις 19:00 και θέλουμε το νικηφόρο αποτέλεσμα. Άλλωστε, ο στόχος που τέθηκε προτού πάμε στην Ουκρανία από τον προπονητή Πέτρο Πατσιά ήταν να παλέψουμε κάθε αγώνα.

Το ξεκίνημα της Εθνικής μας στον αγώνα δεν ήταν το ιδανικό αφού βρεθήκαμε να κυνηγούμε τις Ουκρανές (11-07, 13-08). HΕθνική με το μπλοκ της Σταυρινίδου μείωσε σε14-13, αλλά οι Ουκρανές κατάφερναν να διαχειριστούν τον αγώνα. Μια λάθος υποδοχή έδωσε «αέρα» τεσσάρων πόντων στην Ουκρανία 18-14. Η κακή υποδοχή συνεχίστηκε με συνέπεια να μην λειτουργεί σωστά ούτε η επίθεση, ούτε η άμυνα και να χάσουμε το σετ σε 23 λεπτά 25-17.

Το ξεκίνημα της Εθνικής μας ήταν πολύ καλό στο δεύτερο σετ και με την Εβίτα Λεωνίδου στο σέρβις προηγηθήκαμε 04-01. Οι Ουκρανές ανέκαμψαν και με επιθέσεις με τις ακραίες ισοζύγισαν αλλά η Εθνική μας διατηρούσε ισχνό προβάδισμα 09-08. Ένα μικρό σερί 03-00 για τις κοπέλες μας έφερε το σκορ στο 12-09 υπέρ μας δείχνοντας ότι ελέγχουμε τον αγώνα. Ωστόσο, οι Ουκρανές κατόρθωσαν με καλά σέρβις και το μπλοκ να ισοφαρίσουν και ακολούθως να προηγηθούν 19-15 αφού οι άμυνες δεν «έβγαιναν». Οι προσπάθειες των Σταυρινίδου και Στυλιανού δεν τελεσφορούσαν ενώ οι Ουκρανές με αιχμή την Βικτόρια Λόχματσουκ έβρισκαν λύσεις τελειώνοντας το σετ με 25-17 σε 23 λεπτά. Πλέον η Εθνική βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2 σετ.

Η Ουκρανία με την Λόχματσουκ να συνεχίζει να έχει υψηλή απόδοση, αλλά και η μη σωστή αντίδραση των διεθνών μας σε άμυνα και μπλοκ έφεραν τις γηπεδούχες μπροστά με 07-03 στο τρίτο σετ. Ούτε το πρώτο τεχνικό τάίμ – άουτ έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα αφού στη συνέχεια η διαφορά «εκτοξεύτηκε» στο -6 05-11. Δυστυχώς, τίποτα δεν λειτουργούσε καλά για την Εθνική σε αντίθεση με τις Ουκρανές που έμοιαζαν «ασταμάτητες» 06-18 σε καθοριστικό σημείο του σετ. Απ’εκεί και πέρα προσπαθήσαμε για το καλύτερο με τον κόουτς Π. Πατσιά να δίνει χρόνο συμμετοχής και στις παίκτριες του πάγκου. Τελικά, σε 19 λεπτά οι Ουκρανές κέρδισαν το σετ 25-11 και πήραν τη νίκη με 3-0 σετ.

Από την Εθνική μας είχαν καλή απόδοση οι Σταυρινίδου με εννιά πόντους, η Στυλιανού, ενώ καλύτερη υποδοχέας ήταν η Εβίτα Λεωνίδου.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ (MΠ. ΧΑΛΙΤΣΚΙ): Κχομπέρ, Γιάρεμτσουκ, Λόχμαντσουκ, Σιουμέικο, Ντάντσακ, Φράνκ – Λίμπερο : Νικολάισουκ – Αλλαγές:

ΚΥΠΡΟΣ(Π. ΠΑΤΣΙΑΣ): Ηρακλέους, Σιμανόφσκι, Κακουρή, Λεωνίδου,Στυλιανού, Σταυρινίδου – Λίμπερο 1. Κυπριανού, Λίμπερο 2 Μοσφιλιώτη – Αλλαγές: Σάββα.

Τον αγώνα σφύριξαν οι Βούτερ Ντε Βάαρ από την Ολλανδία και Σλάβισα Κουζμάνοβιτς από τη Βοσνία.

OΥΚΡΑΝΙΑ – ΚΥΠΡΟΣ 3-0 (25-17 ,25-17, 25-11)

Πηγή: www.volleyball.org.cy

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top