ΚΟΣΜΟΣ

Ο βασιλιάς, η σχέση με την αποτυχημένη ηθοποιό και το εξώγαμο παιδί

Ο βασιλιάς, η σχέση με την αποτυχημένη ηθοποιό και το εξώγαμο παιδί

Ένα έγγραφο της CIA αποκαλύπτει μετά από εξήντα χρόνια ότι ο βασιλιάς Χουσεΐν είχε ένα παιδί από μια αμερικανό-εβραϊα ηθοποιό, αποτέλεσμα μιας επταετούς σχέσης, αναφέρει σε δημοσίευμα της η La Stampa, προσθέτοντας ότι το έγγραφο, το οποίο δημοσιοποιήθηκε τις τελευταίες ημέρες, φωτίζει επίσης τον ρόλο που είχαν οι μυστικές υπηρεσίες στο ταξίδι του στις ΗΠΑ το 1959

Ο βασιλιάς ηλικίας τότε 24 ετών είχε δείξει «πολύ πρόθυμος για μια γυναικεία συντροφιά» στο Λος Άντζελες και η CIA κλήθηκε να κανονίσει μια συνάντηση. Η επιλογή έπεσε στην Harriet Shapiro, όπως ήταν το κανονικό όνομα της Σουζάν Κάμποτ, μια αποτυχημένη ηθοποιός που είχε εμφανιστεί σε κάποιες ταινίες. Η συνάντηση πήγε τόσο καλά ώστε η CIA οργάνωσε μια άλλη στη Νέα Υόρκη. Οι οδηγίες προς την ηθοποιό από τον υπεύθυνο της υπόθεσης ήταν σαφείς: «Θέλουμε να πάτε για ύπνο».

Η σχέση τους θα διαρκέσει επτά χρόνια, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Το 1961 γεννήθηκε ο γιος τους Tίμοθι, που υιοθετήθηκε αργότερα από τον δεύτερο σύζυγο της Σούζαν, Michael Roman. Ο Τιμόθι εμφανίζει μια μορφή νανισμού, αλλά μια ορμονική θεραπεία του επιτρέπει να φτάσει σε κανονικό ύψος. Ωστόσο, οι σχέσεις με τους γονείς είναι κακές, με την Σούζαν να πάσχει από κατάθλιψη. Είναι το 1986. Επίσης, αποδεικνύεται ότι η Σούζαν λάμβανε μέχρι 1.500 δολάρια τον μήνα από τον προσωπικό ταμία του βασιλιά Χουσεΐν, για την υποστήριξη του παιδιού.

Το 1986 ο Τίμοθι ενεπλάκη σε φιλονικία μέσα σε ένα μπαρ και σκότωσε κάποιον θαμώνα, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε πεντέμισι χρόνια στη φυλακή. Πέθανε το 2003, και οι στάχτες του διασκορπίστηκαν στη θάλασσα. Ο βασιλιάς Χουσεΐν ξαναπαντρεύτηκε τρεις φορές και βασίλεψε στην Ιορδανία μέχρι το 1999, ως ένας από τους πιο αξιόπιστους συμμάχους των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή. Στην επίσημη βιογραφία του δεν υπάρχει καμία αναφορά στη Σούζαν ή στο γιο του Τίμοθι.

Από newsbeast

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top