ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΟΛΙΤΗ: Το κλειδί στους αναποφάσιστους και στα «λευκά»

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΟΛΙΤΗ: Το κλειδί στους αναποφάσιστους και στα «λευκά»

Πέραν της πρόθεσης ψήφου, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το β’ μέρος της έρευνας που έγινε από την εταιρεία NOVERNA για λογαριασμό της εφημερίδας «Πολίτης».

Η έρευνα που δημοσιεύεται τη Δευτέρα (15/1) καταδεικνύει το προφίλ εκείνων που θα ψήφιζαν λευκό ή που δεν έχουν αποφασίσει ποιον θα ψηφίσουν και «βοηθά» τα επιτελεία να επικεντρώσουν τις εκστρατείες τους.

Σύμφωνα με την Κατερίνα Ζορμπά, από όσους δηλώνουν αναποφάσιστοι ή ότι θα ψηφίσουν λευκό, το 42% είτε έριξε λευκό είτε δεν ψήφισε στις προηγούμενες εκλογές. Παράλληλα, το 20% δεν δήλωσε συγκεκριμένο κόμμα, 5% προέρχεται από το ΑΚΕΛ, 4% από το ΔΗΚΟ, 3% από την ΕΔΕΚ, 2% από την Αλληλεγγύη, 1% από τη Συμμαχία Πολιτών και 16% από τον ΔΗΣΥ.

Νέα δεδομένα φέρνει το γεγονός ότι η έρευνα δείχνει ότι το 39% εκείνων που ανέφεραν ότι θα ψηφίσουν λευκό ή ότι δεν έχουν αποφασίσει είναι στην ηλικιακή ομάδα των 55 χρονών και άνω. Το 33% είναι από 35-54 χρονών και το 28% από 18-34.

Αναντίλεκτα, λοιπόν, η προσοχή των Επιτελείων πέφτει στους αναποφάσιστους. Σύμφωνα με την έρευνα της NOVERNA, το μεγαλύτερο πρόβλημα φαίνεται να έχει ο Δημοκρατικός Συναγερμός.

Στις εναπομείνασες δύο βδομάδες, οι υποψήφιοι θα δώσουν αγώνα δρόμου για να βγουν από τη διαδικασία όσο λιγότερο λαβωμένοι γίνεται. Διότι, οι εκλογές έχουν και επόμενη μέρα. Ειδικά για τους ηττημένους και τα κόμματά τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top