ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: «Κατεβαίνουν» στον λαό οι υποψήφιοι – Σε τρελούς ρυθμούς οι εκστρατείες

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: «Κατεβαίνουν» στον λαό οι υποψήφιοι – Σε τρελούς ρυθμούς οι εκστρατείες

Φωτιά παίρνει το προεκλογικό σκηνικό λιγότερο από δύο βδομάδες πριν την πρώτη Κυριακή των προεδρικών εκλογών.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Πρώτα με τις δηλώσεις του Γέρουν Ντάισελμπλουμ και έπειτα με τη συνέντευξη του Προέδρου Αναστασιάδη στην «Καθημερινή» και τη δήλωση για τα «λεφτά της μαμάς» του Νικόλα Παπαδόπουλου, τα Επιτελεία οδεύουν με τέρμα τα γκάζια στην ιστορική εκλογική μάχη της 28ης Ιανουαρίου.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και υποψήφιος για επανεκλογή επικεντρώνεται πια στην προεκλογική με εγκαίνια δρόμων, κοπές βασιλόπιτας, μνημόσυνα και διάφορες άλλες εκδηλώσεις. Φυσικά, το σημαντικό γεγονός των ημερών δεν παύει να είναι η Τριμερής Κύπρου-Ελλάδας-Ιορδανίας, κατά την οποία οι τρεις χώρες θα υπογράψουν την ιστορική «Διακήρυξη της Λευκωσίας».

Ο υποψήφιος Πρόεδρος Νικόλας Παπαδόπουλος, μετά τη μεγάλη συγκέντρωση της Πέμπτης (11/1) στη Λεμεσό, συγκεντρώνεται στη διεξαγωγή της προεκλογικής συγκέντρωσης στο στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία» την Τρίτη (16/1). Μάλιστα, τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά και αναμένεται να είναι και κρας τεστ η συμμετοχή του κόσμου για την υποψηφιότητα Παπαδόπουλου.

Από πλευράς του, ο Σταύρος Μαλάς, όπως συνηθίζεται από υποψήφιους της Αριστεράς, θα «ανοίξει» με ομιλία του τη μεγάλη συναυλία της Δευτέρας (15/1) στο στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία». Εκεί όπου ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης και άλλοι καταξιωμένοι καλλιτέχνες θα τραγουδήσουν για την υποψηφιότητά του.

Οι δυο τους προσπαθούν να κόψουν πρώτοι το νήμα για τον «τελικό» της 4ης Φεβρουαρίου και θα δώσουν τα ρέστα τους σε μια εν πολλοίς άνιση αναμέτρηση με τον Νίκο Αναστασιάδη.

Ταυτόχρονα, ο Γιώργος Λιλλήκας επικεντρώνεται στις δηλώσεις και στις απλές συνομιλίες με τους πολίτες. Επομένως, την Τρίτη (16/1) το βράδυ θα συναντηθεί με πολίτες στη Λεμεσό, αφού είχε ανακοινώσει μέτρα στήριξης των φοιτητών το Σάββατο (13/1).

Ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου, προσπαθεί να εδραιώσει το κόμμα στην πολιτική σκηνή. Μάλλον αυτός είναι ο κύριος στόχος αυτής της προεκλογικής και όχι τόσο η εκλογή στο ανώτατο αξίωμα, κάτι το οποίο μοιάζει απίθανο.

Κοινός τόπος όλων είναι να πείσουν τους αναποφάσιστους. Εκείνοι θα δώσουν την τελική ώθηση στον έναν ή στον άλλον υποψήφιο και όχι τόσο οι πιστοί οπαδοί των κομμάτων που τους υποστηρίζουν.

Επί τούτου, πέραν των συγκεντρώσεων, συνεχίζονται και οι μικρές συγκεντρώσεις, η διανομή φυλλαδίων, η προεκλογική από πόρτα σε πόρτα και τα τηλεφωνήματα.

Αναμένεται δε άγρια η πρώτη Κυριακή των προεδρικών εκλογών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top