ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Τραυματισμός δύο προσώπων από μεθυσμένο οδηγό

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Τραυματισμός δύο προσώπων από μεθυσμένο οδηγό

Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλης και προσέκρουσε σε πρακτορείο στοιχημάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας «το ότι η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, δεν χρειάζεται οποιοδήποτε συγκεκριμένο περιστατικό για να μας το επιβεβαιώσει. Τα στατιστικά στοιχεία με τα θανατηφόρα δυστυχήματα, που είχαν ως αιτία πρόκλησης τους, αυτή την επιεικώς ριψοκίνδυνη, συνήθεια, είναι αρκούντως επαρκή για να αποδείξουν του λόγου το αληθές, αλλά και να μας θυμίζουν διαρκώς τους λόγους για τους οποίους πρέπει να απέχουμε από το αλκοόλ αν πρόκειται να οδηγήσουμε. Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά λοιπόν, ένα στα τέσσερα (1/4), θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα, τα τελευταία πέντε χρόνια, είχαν ως κύρια αιτία την κατανάλωση αλκοόλ, πριν την οδήγηση.

Οι πιο πάνω διαπιστώσεις όμως, δεν φαίνεται να γίνονται αντιληπτές από όλους. Υπάρχουν και αυτοί που παρά τις συνεχείς παραινέσεις και τα τόσα τραγικά παραδείγματα, συνεχίζουν να θέτουν την ίδια τη ζωή τους, αλλά και την ζωή άλλων συμπολιτών τους σε κίνδυνο.

Το ίδιο και 57χρονος κάτοικος Λευκωσίας, ο οποίος το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου (13/1), οδηγώντας - όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια υπό την επήρεια αλκοόλης - κατάφερε να προσκρούσει με το αυτοκίνητό του, σε πρακτορείο στοιχημάτων και να τραυματίσει δύο πρόσωπα, ευτυχώς ελαφρά. Και όλα αυτά, σε κεντρικό, πολυσύχναστο κεντρικό δρόμο του Αγίου Δομετίου, στη Λευκωσία.

Ήταν γύρω στις 4.25μ.μ. του Σαββάτου (13/1), όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 57χρονος, στη λεωφόρο Δημοκρατίας, στον Άγιο Δομέτιο, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, παρέκκλινε της πορείας του, με αποτέλεσμα να προσκρούσει στη γυάλινη προθήκη του πρακτορείου. Από την πρόσκρουση, τραυματίστηκαν δύο πρόσωπα, ένας άντρας 48 και μία γυναίκα 69 ετών, τα οποία βρίσκονταν εντός του πρακτορείου.

Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ενώ ο οδηγός του οχήματος, αμέσως μετά την πρόσκρουση εγκατέλειψε τη σκηνή, πεζός.

Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα, μέλη της Τροχαίας Λευκωσίας, που κλήθηκαν στη σκηνή, κατάφεραν να τον εντοπίσουν, να τον ανακόψουν και να τον υποβάλουν σε προκαταρκτικό έλεγχο αλκοόλης. Αφού βρέθηκε θετικός στον προκαταρκτικό έλεγχο, οδηγήθηκε στα γραφεία της Τροχαίας Λευκωσίας, όπου υποβλήθηκε σε τελική εξέταση αλκοόλης, με χαμηλότερη ένδειξη 83μg%, αντί 22μg%. Βάσει αυτού, ο 57χρονος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση. Την Κυριακή (14/1), αφέθηκε ελεύθερος, αφού κατηγορήθηκε γραπτώς, για να κλητευθεί ενώπιον Δικαστηρίου.

Όσον αφορά στους δύο τραυματίες, αφού εξετάστηκαν από το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου, δεν διαπιστώθηκε να έχουν οποιοδήποτε σοβαρό τραυματισμό. Αφού έτυχαν των πρώτων βοηθειών, απολύθηκαν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top