ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τρίβουν τα μάτια τους οι ΑΚΕΛικοι με τις δημοσκοπήσεις- Αρνούνται να το πιστέψουν

Τρίβουν τα μάτια τους οι ΑΚΕΛικοι με τις δημοσκοπήσεις- Αρνούνται να το πιστέψουν

Τέλειωσαν τα ψέματα( μπορεί και όχι). Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία πριν τις Προεδρικές εκλογές του 2018 με το σκηνικό όμως να μην έχει ξεκαθαρίσει αναφορικά με τον δεύτερο υποψήφιο που θα διεκδικήσει την προεδρική καρέκλα.

Του Στέλιου Στυλιανού

Διαβάστε επίσης: ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: Το «ταβάνι» του Μαλά, η «δεξαμενή» ΑΚΕΛ-ενδιάμεσου και το «ντέρμπι» με Νικόλα για τον Β’ γύρο

Ο Νίκος Αναστασιάδης θεωρείται σίγουρο ότι θα βρίσκεται στον δεύτερο γύρο. Δεν είναι μυστικό πως όλοι θεωρούν πως η μεγάλη μάχη θα δοθεί μεταξύ Σταύρου Μαλά και Νικόλα Παπαδόπουλου που φαντάζουν ξεκάθαρα ως οι δύο «μνηστήρες» για να βρεθούν στη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, εκεί που θα κριθούν όλα.

Οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες βδομάδες, μπερδεύουν περισσότερο την κοινή γνώμη παρά να δίνουν ξεκάθαρο προβάδισμα σε κάποιο υποψήφιο.

Φαίνεται πως θα εξελιχθεί σε ντέρμπι η «μονομαχία Μαλά-Παπαδόπουλου, με τους ΑΚΕΛικους ψηφοφόρους όμως να θεωρούν πως κάπου ίσως οι έρευνες των εταιριών που διενεργούν τις δημοσκοπήσεις να πέφτουν έξω.

Συγκεκριμένα, αδυνατούν να πιστέψουν το ποσοστό που «βρίσκουν» οι δημοσκοπήσεις τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ, δίνοντας του ένα ποσοστό γύρω στις 15-18% αφού πρόκειται  όπως υποστηρίζουν για μια υποψηφιότητα «νίκης» ένα άνθρωπο με ακέραιο χαρακτήρα, που δοκιμάστηκε ξανά στη κούρσα των Προεδρικών και κατέλαβε ποσοστό στον 1ο γύρω που άγγιξε το 27% (26,91%).

Περισσότερο μάλιστα διαφωνούν με τα σενάρια του 2ου γύρου, που αν και εφόσον βρεθεί εκεί ο κύριος Μαλάς οι δημοσκοπήσεις δεν του έχουν δώσει περισσότερο από 25-26%, την ίδια στιγμή που 5 χρόνια πριν, με τον ίδιο αντίπαλο και πριν μεσολαβήσουν διάφορα (κούρεμα καταθέσεων κτλ) ο Κύπριος γενετιστής και πολιτικός έλαβε 42,5%.

Θεωρούν μάλιστα πως οι δημοσκοπήσεις προσπαθούν να παγιώσουν μια θέση η οποία δεν ισχύει και πως είναι πολύ πρόωρο να «χρεώνουν» αυτό το ποσοστό στον Σταύρο Μαλά, την στιγμή που στον 2ο γύρο θα δημιουργηθούν νέα δεδομένα και νέες ενδεχομένως συμμαχίες.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top