ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Έσωσε τον 55χρονο που αγνοείτο και μίλησε στο ThemaOnline - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Έσωσε τον 55χρονο που αγνοείτο και μίλησε στο ThemaOnline - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ο 55χρονος Αδάμος Σοφοκλέους, βρέθηκε τελικά το πρωί του Σαββάτου 13/1, στο περίπτερο του κ. Γιώργου Νεοφύτου, στον Ύψωνα, μετά από τρεις ημέρες αγωνίας καθώς αναζητείτο.

Του Χρίστου Ζήνωνος

Γνωστός στους φίλους του ως ο Γιώργος 'ο Τήλλυρος', ο κ. Νεοφύτου ανέφερε στο ThemaOnline πως το Σάββατο 13/1 δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 55χρονος Σοφοκλέους, επισκέφτηκε το περίπτερο του.

Δυο τρεις ημέρες πριν, είδα ξανά τον άνθρωπο, διασταύρωνε τον δρόμο και κατάλαβα ότι κάποιο πρόβλημα αντιμετώπιζε’ μας είπε ο κ. Τήλλυρος και συνέχισε να μας αναφέρει πως του πρόσφερε καφέ και τσιγάρο.

Μη γνωρίζοντας ότι πρόκειται για ελλείπων πρόσωπο, ο κ. Νεοφύτου άφησε τον 55χρονο να αναχωρήσει, ενώ αναφέροντας το αυτό έδειξε σφιγμένος που δεν μπόρεσε να βοηθήσει νωρίτερα.

Την επόμενη μέρα, οι συγγενείς του 55χρονου πέρασαν και από το περίπτερο του κ. Τήλλυρου όπου του έδειξαν φωτογραφίες του ελλείποντα και άφησαν τηλέφωνο επικοινωνίας.

Γύρω στις 6:00 το πρωί του Σαββάτου (13/01), ο κ. Σοφοκλέους, νοιώθοντας ασφάλεια επισκέφτηκε ξανά το περίπτερο του κ. Τήλλυρου. ‘Είδα από την κάμερα, έναν άνθρωπο να κάθεται εκεί που αφήνουμε τις εφημερίδες’ ενώ βγαίνοντας έξω και αφού τον πλησίασε αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για τον 55χρονο Αδάμο.

Ο κ. Νεοφύτου μας έδειξε το σημείο που βρήκε τον κ. Σοφοκλέους να κάθεται το πρωί του Σαββάτου

‘Είπα του να έρτει μέσα, του έδωσα ένα σάντουιτς, αναψυκτικό και άναψα τη σόμπα’ ανέφερε στο ThemaOnline ο κ. Νεοφύτου, ενώ μας περιέγραψε πως ο 55χρονος ήταν εμφανώς εξαντλημένος και δεν μιλούσε.

Μάλιστα από τα λίγα που του είπε ο 55χρονος, φαίνεται ότι τα βράδια τα περνούσε κάτω από χαρουπιές. ‘Αμέσως έπιασα τηλέφωνο στην Αστυνομία και τους συγγενείς’ μας εξήγησε.

Κάπως έτσι δόθηκε τέλος στην αγωνία του Σοφοκλέους και των οικείων του.

Ο κ. Νεοφύτου, περιέγραψε τις συγκινητικές στιγμές, όταν 30 λεπτά αργότερα έφτασε η οικογένεια του κ. Σοφοκλέους στο περίπτερο. Όπως μας είπε ΄τον αγκάλιαζαν συνέχεια ενώ τα παιδιά του τον φιλούσαν. Οι γονείς του, ήταν ανακουφισμένοι που τον ήβραν.’

Αν και κατά τη διάρκεια της συζήτησης μας, καταλάβαμε γιατί δεν δέχθηκε να λάβει την αμοιβή των 500 ευρώ, ρωτήσαμε γιατί το έκανε. ‘Αλίμονο. Θύτε να το διανοηθούν να πιάσω λεφτά’ απάντησε και συμπλήρωσε πως ‘είναι ανθρωπιστικό το θέμα, μπορεί να συμβεί στον καθένα’.

Την επόμενη μέρα, την Κυριακή (14/01), η οικογένεια του 55χρονου επισκέφθηκε τον κ. Νεοφύτου ξανά για να τον ευχαριστήσουν ακόμα μια φορά. Η μητέρα του Αδάμου Σοφοκλέους τον έσφιξε στην αγκαλιά της.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top