ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καινοτόμο πρόγραμμα στην Τεχνική Σχολή Πάφου

Καινοτόμο πρόγραμμα στην Τεχνική Σχολή Πάφου

Καινοτόμο πρόγραμμα που βελτιώνει τις γνώσεις και την αυτοεικόνα των μαθητών στην Τεχνική Σχολή Πάφου εφαρμόζει η Τεχνική Σχολή Πάφου, σύμφωνα με τον Διευθυντή της Τεχνικής Σχολής Πάφου Θεόδωρο Ηλία.

Σε γραπτή του ανακοίνωση ο κ. Ηλία ανέφερε πως το καινοτόμο πρόγραμμα εισαγωγικών μαθημάτων που εφαρμόστηκε στην Τεχνική Σχολή Πάφου, σημείωσε για άλλη μια χρονιά τεράστια επιτυχία.

Με βάση τα αποτελέσματα και τα στοιχεία που λήφθηκαν με την ανάλυση των δεδομένων, φάνηκε ξεκάθαρα ότι το πρόγραμμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, σε όλα τα τμήματα επιτεύχθηκε σημαντική βελτίωση των γνώσεων, όπως επίσης και κάλυψη σημαντικών γνωστικών ελλείψεων και στα τέσσερα μαθήματα.

Στο μάθημα των Νέων Ελληνικών οι μαθητές πέτυχαν εξαιρετική βελτίωση στο τελικό δοκίμιο του Νοεμβρίου. Η βελτίωση άγγιξε το ποσοστό του 75,74%. Στο μάθημα των Μαθηματικών και σε σύνολο 185 μαθητών, σημειώθηκε επίσης σημαντική βελτίωση της τάξης του 42,9%.

Στο δε μάθημα της Φυσικής σημειώθηκε εντυπωσιακή βελτίωση της τάξης του 56,67%, ενώ στο μάθημα των Αγγλικών η βελτίωση είναι της τάξης του 46,17%.

Το πρόγραμμα, το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή με την έναρξη των μαθημάτων της φετινής σχολικής χρονιάς διήρκεσε δέκα εβδομάδες, προστίθεται στην ανακοίνωση, και περιλάμβανε την εισαγωγή ενισχυτικών μαθημάτων στα τέσσερα βασικά μαθήματα, Νέα Ελληνικά, Μαθηματικά, Φυσική και Αγγλικά. Αφορούσε τους μαθητές Α΄ έτους πρακτικής κατεύθυνσης, με αρχικό και τελικό διαγνωστικό δοκίμιο του ίδιου βαθμού δυσκολίας.

Σκοπός των διαγνωστικών δοκιμίων ήταν η εξασφάλιση μιας όσο το δυνατόν πιο πλήρους και σαφούς εικόνας σχετικά με την πρόοδο που θα είχαν σημειώσει οι μαθητές κατά τη διάρκεια των δέκα αυτών εβδομάδων αλλά και πιο αντικειμενικά αποτελέσματα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ομάδα εκπαιδευτικών της Σχολής, αποτελούμενη από Φιλολόγους και καθηγητές των Μαθηματικών, της Φυσικής και των Αγγλικών με την αμέριστη και συνεχή υποστήριξη της Διεύθυνσης, εργάστηκαν για την ετοιμασία, εφαρμογή και αξιολόγηση του συγκεκριμένου προγράμματος εισαγωγικών μαθημάτων, στα προαναφερθέντα θέματα.

Βασικοί στόχοι της προσπάθειας αυτής ήταν δύο σημείωσε ο κ. Ηλία, “ο πρώτος στόχος ήταν οι μαθητές να καλύψουν κενά και ελλείψεις προηγούμενων χρόνων (προαπαιτούμενες γνώσεις), αποκτώντας και εμπεδώνοντας συγχρόνως τη νέα γνώση” και ο δεύτερος και πιο ουσιαστικός στόχος συνέχισε, “ ήταν η βελτίωση της αυτοεικόνας των μαθητών και η τόνωση της αυτοπεποίθησής τους, ώστε να αντιληφθούν τις πολλαπλές δυνατότητες που διαθέτουν”.

Το πρόγραμμα βασίστηκε στην απλοποίηση βασικών ενοτήτων των τεσσάρων μαθημάτων, τις οποίες οι μαθητές θα έπρεπε να γνωρίζουν από προηγούμενες χρονιές.

Συγχρόνως, σημείωσε ο κ. Ηλία, τροποποιήθηκαν ενότητες του ενιαίου αναλυτικού προγράμματος, οι οποίες ακολούθως προσαρμόστηκαν στις δυνατότητες των μαθητών του σχολείου.

Το συγκεκριμένο υλικό είπε, δεν παρεξέκλινε από το ενιαίο αναλυτικό πρόγραμμα αλλά ούτε και από τις γνωστικές δυνατότητες των μαθητών του Α΄ έτους, προσθέτοντας πως με την εισαγωγή απλών και κατανοητών ενοτήτων, το πρόγραμμα στόχευε στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βοήθεια προς τους μαθητές για καλύτερη οικοδόμηση των μετέπειτα γνώσεων.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top