ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Nικόλας: Τον Φλεβάρη θα κουρέψουμε την κυβέρνηση Αναστασιάδη

Nικόλας: Τον Φλεβάρη θα κουρέψουμε την κυβέρνηση Αναστασιάδη

Τον Φλεβάρη θα κουρέψουμε εμείς την κυβέρνηση Αναστασιάδη, δήλωσε το βράδυ της Τρίτης 16/1 σε προεκλογική συγκέντρωση στη Λευκωσία ο Νικόλας Παπαδόπουλος κάνοντας λόγο για αναξιοπιστία του Προέδρου Αναστασιάδη και διαβεβαιώνοντας ότι ο ιδιος ως Πρόεδρος δεν πρόκειται ποτέ «να με ακούσετε να λέω «δεν είναι δική μου ευθύνη».

 

Πρόβλημα αξιοπιστίας, είπε, έχει και ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ, Σταύρος Μαλάς, αναγνωρίζοντας μεν ότι είναι ένας καταρτισμένος επιστήμονας και ένας καλός οικογενειάρχης, αλλά ήταν Υπουργός της κυβέρνησης Χριστόφια που μας οδήγησε στην χρεοκοπία και ως Υπουργός Υγείας δεν έκανε τίποτα για να προωθήσει το ΓΕΣΥ. «Οι διαφορές μας δεν είναι προσωπικές, αλλά πολιτικές. Ακόμη και ο ΓΓ του ΑΚΕΛ έχει πει δημόσια πως ο Σταύρος Μαλάς «δεν μπορεί να πιέσει το ΑΚΕΛ για κανένα θέμα» - μα πώς τότε θα κυβερνήσει; Πως θα διαπραγματευτεί με την Τουρκία;»
 
 Αναφερόμενος στην οικονομία, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι τα οικονομικά του κράτους πηγαίνουν καλύτερα γιατί κάποιοι πλήρωσαν με κουρέματα, με αποκοπές, με ανεργία. «Η βασική διαφορά μας με τον Ν. Αναστασιάδη είναι ότι εμάς δεν μας ενδιαφέρουν μόνο τα δημόσια οικονομικά. Κυρίως μας ενδιαφέρουν τα οικονομικά των πολιτών».
 
Τα αποτελέσματα πέντε χρόνων διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη, είπε, είναι ότι είμαστε η 5η χειρότερη χώρα σε ό,τι αφορά τους μακροχρόνια άνεργους, τα τελευταία 5 χρόνια χάσαμε το ¼ των κατά κεφαλή περιουσιακών στοιχείων μας (έσοδα και περιουσία), 1900 εργοληπτικές εταιρείες έχουν κλείσει, το 1/3 των πτυχιούχων εργάζεται σε δουλειά που δεν απαιτεί πτυχίο, το ¼ των συνανθρώπων μας ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, είμαστε η 2η χειρότερη χώρα στην ΕΕ σε ό,τι αφορά τις δαπάνες για την έρευνα και την καινοτομία, η 2η χειρότερη χώρα σε ό,τι αφορά τις δαπάνες για την προστασία του περιβάλλοντος, η 5η χειρότερη χώρα σε ό,τι αφορά τις δαπάνες για την παιδεία και η δεύτερη χειρότερη σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα, η χειρότερη χώρα στην ΕΕ στις δαπάνες και την ποιότητα της υγείας μας και ο λαός της Ευρώπης με τα περισσότερα ιδιωτικά δάνεια.
 
«Αυτό είναι το πραγματικό έργο της Κυβέρνησης Αναστασιάδη. Ακόμη χειρότερα. Η κυβέρνηση Αναστασιάδη δεν έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση της φτώχειας, της ανεργίας, των ΜΕΔ. Στην ουσία, η πρόταση του απερχόμενου προέδρου προς τον κυπριακό λαό για τα δάνεια, είναι να μην κάνουμε τίποτα». Διάβασε, είπε, το πρόγραμμα διακυβέρνησης του Προέδρου Αναστασιάδη. «Ήταν εύκολο. Σε 130 σελίδες οι 65 ήταν φωτογραφίες. Και σχεδόν καμία πρόταση για το μέλλον».
 
Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι διαφωνεί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι το πρόβλημα των δανείων αφορά μόνο τις τράπεζες. «Αν έστω και μια οικογένεια κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της κάτω από το βάρος των δανείων και των κουρεμάτων, αυτό μας αφορά όλους. Όταν ένας συνταξιούχος δεν μπορεί να αγοράσει τα απαραίτητα φάρμακα που χρειάζεται γιατί δεν τον φτάνει η σύνταξη των €400, αυτό πρέπει να μας εξοργίζει όλους. Αν έστω και ένα παιδί αναγκάζεται να παίρνει συσσίτιο στο σχολείο επειδή δεν μπορεί να βρει αρκετό φαγητό στο σπίτι, αυτό πρέπει να μας ντροπιάζει όλους».
 
Το κυβερνητικό του πρόγραμμα, ανέφερε, είναι συγκεκριμένο, ρεαλιστικό, άμεσα εφαρμόσιμο, με μέτρα στήριξης των ηλικιωμένων, επαναφορά της φοιτητικής χορηγίας, φορολογικά και πολεοδομικά κίνητρα, ενίσχυση των δυνατοτήτων χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, άμεση αξιοποίηση του ενεργειακού πλούτου. «Σε τρία χρόνια η Κύπρος μπορεί  να γίνει εξαγωγική χώρα στον τομέα της ενέργειας σε συνεργασία με την Αίγυπτο. Με τα δικά μας κοιτάσματα που έχουν ήδη ανακαλυφθεί, χωρίς τη συνεργασία καμίας άλλης χώρας, μπορούμε μέσα στα επόμενα 17 χρόνια να λύσουμε σχεδόν όλα τα προβλήματα της κυπριακής οικονομίας».
 
Για το Κυπριακό ο Νικόλας Παπαδόπουλος είπε ότι η στρατηγική Αναστασιάδη απέτυχε διότι βασίστηκε σε δύο λαθεμένες εκτιμήσεις, ότι η Τουρκία θέλει λύση και το πρόβλημα είναι οι «μαξιμαλιστές», «εθνικιστές» και «απορριπτικοί» Ελληνοκύπριοι. Τα τελευταία δέκα χρόνια, πρόσθεσε, οι Αναστασιάδης και Χριστόφιας έδωσαν τα πάντα, ή σχεδόν τα πάντα, στις διαπραγματεύσεις, όμως το αποτέλεσμα ήταν μία παταγώδης αποτυχία και βρισκόμαστε σήμερα σε πολύ χειρότερη θέση από εκεί που βρισκόμασταν πριν από δέκα χρόνια. Η τελευταία έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ, είπε, είναι η χειρότερη στην ιστορία του Κυπριακού.
 
Κάθε ψήφος για τους Αναστασιάδη και Μαλά, είναι ψήφος για την εκ περιτροπής προεδρία, τα βέτο, τη μία θετική τ/κ ψήφο για κάθε απόφαση, την αριθμητική ισότητα,σε όλους τους σημαντικούς θεσμούς, τους χρήστες να παραμείνουν στα σπίτια των προσφύγων μας γιατί έχουν δήθεν «συναισθηματικούς δεσμούς», να μείνουν όλοι οι έποικοι.
 
«Όσο ανατέλλει ο ήλιος, δεν πρόκειται ποτέ να προδώσω τις ιστορικές παρακαταθήκες του Βάσου Λυσσαρίδη, του Σπύρου Κυπριανού και του Τάσσου Παπαδόπουλου». Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι σε αυτές τις εκλογές, δεν αποφασίζουμε μόνο ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της χώρας μας, αλλά για τη διασφάλιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, την επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού. «Στις 28 του Γενάρη και στις 4 του Φλεβάρη, έχουμε μαζί, εκλογές και δημοψήφισμα», σημείωσε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top