ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Κτυπούν ρέστα οι υποψήφιοι – Με Σπύρο, Λυσσαρίδη και Τάσσο ο Νικόλας

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Κτυπούν ρέστα οι υποψήφιοι – Με Σπύρο, Λυσσαρίδη και Τάσσο ο Νικόλας

Με τις μεγάλες προεκλογικές συγκεντρώσεις της πρωτεύουσας προχώρησαν τη Δευτέρα (15/1) και την Τρίτη (16/1) οι δύο βασικοί για να κοντραριστούν με τον Νίκο Αναστασιάδη στη δεύτερη Κυριακή των προεδρικών εκλογών υποψήφιοι.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Πρώτα ο Σταύρος Μαλάς με τη μεγαλειώδη συναυλία, στην οποία τραγούδησαν, μεταξύ άλλων, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης, και έπειτα ο Νικόλας Παπαδόπουλος με την πιο «δυνατή» του ομιλία μέχρι σήμερα έκαναν την «πρόβα τζενεράλε» για την «πρόκριση» της 28ης Ιανουαρίου.

Το «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία» ήταν ιδανικό και για τους δύο, με τον Σταύρο Μαλά να το γεμίζει και με… εκλεκτές παρουσίες, όπως τον Δημήτρη Χριστόφια, τον Μιχάλη Παπαπέτρου και τον Γιώργο Βασιλείου.

Με μόλις 11 μέρες να μας χωρίζουν από την πρώτη Κυριακή των προεδρικών εκλογών, οι υποψήφιοι εντείνουν τις προσπάθειες και τα αίματα ανάβουν.

Ο Νικόλας μιλώντας στην προεκλογική πανηγυρική του συγκέντρωση για δημοψήφισμα και εκλογές μαζί, δεσμεύτηκε ότι «όσο ανατέλλει ο ήλιος, δεν πρόκειται» να προδώσει «τις ιστορικές παρακαταθήκες του Βάσου Λυσσαρίδη, του Σπύρου Κυπριανού και του Τάσσου Παπαδόπουλου».

Ο Σταύρος Μαλάς προβάλλει τη δική του υποψηφιότητα ως διαφορετική και ασκεί κριτική αφενός στον Νικόλα Παπαδόπουλο για τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια και αφετέρου στον Νίκο Αναστασιάδη για το επίπεδο του πολιτικού λόγου μετά τις αναφορές για «τα λεφτά της μαμάς».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά την Τριμερή με την Ελλάδα και την Ιορδανία, επικεντρώνεται στα… εγκαίνια και στις κατά τόπους συγκεντρώσεις, ενώ ετοιμάζεται για τη μεγάλη του προεκλογική συγκέντρωση της 23ης Ιανουαρίου στο στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία».

Ο Γιώργος Λιλλήκας επικεντρώνεται στον διάλογο με τους πολίτες, ενώ ο Χρίστος Χρίστου, που, όπως είπε, αρκείται με την 4η θέση, προσπαθεί να εδραιωθεί στην πολιτική σκηνή. Πάντως κανείς από τους δύο δεν εξήγγειλε μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση.

Όπως και να χει, τελευταία φούντωσε η προεκλογική κόντρα. Ούτως ή άλλως, λίγες μέρες πριν την κρίσιμη πρώτη Κυριακή, οι υποψήφιοι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να βγάλουν τα βέλη από τη φαρέτρα και με ιλιγγιώδη ταχύτητα να κόψουν πρώτοι (ή δεύτεροι) το νήμα της 28ης Ιανουαρίου.

Θα καταφέρουν να πείσουν τους αναποφάσιστους;

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διοικητική έρευνα διέταξε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top