ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΚΘΕΣΗ Γ. ΕΛΕΓΚΤΗ: Σημεία και τέρατα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας – Οφειλές εκατομμυρίων ακόμα και από τον καφετζή

ΕΚΘΕΣΗ Γ. ΕΛΕΓΚΤΗ: Σημεία και τέρατα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας – Οφειλές εκατομμυρίων ακόμα και από τον καφετζή

Απ’ όλα έχει το πανέρι στην έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όσον αφορά το έτος 2016.

Απουσία εσωτερικού ελέγχου, καθυστερημένα έσοδα, διασπάθιση δημόσιου χρήματος, μεγάλες λίστες αναμονής, παρεμβάσεις στις λίστες αναμονής, απουσία ελέγχου στη χορήγηση ενέσιμων αντιβιώσεων, καταγγελία για παράνομη ιδιωτική απασχόληση ιατρού, ελλιπή φύλαξη των ιατρικών φακέλων και πολλά άλλα.

Στην έκθεση που δημοσιεύεται γίνεται και λόγος για απουσία ολοκληρωμένης απάντησης του Υπουργείου Υγείας στην ελεγκτική υπηρεσία.

 Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν πολύ σοβαρές ελλείψεις και αδυναμίες στο σύστημα εσωτερικού ελέγχου του Νοσοκομείου, παραπέμποντας στο περί Δημοσιονομικής Ευθύνης και Δημοσιονομικού Πλαισίου Νόμου.

Από εκεί και έπειτα, η Ελεγκτική Υπηρεσία διαπίστωσε καθυστερημένα έσοδα ύψους 10.489.715 ευρώ σε σχέση με τα 8.831.797 του 2015.
Μάλιστα, η έκθεση περιλαμβάνει σημείο, το οποίο αναφέρεται στον διαχειριστή της καφετέριας του ΓΝΛ, ο οποίος χρωστά 1.383.026 ευρώ για ενοίκια, ΦΠΑ, ηλεκτρισμό και νερό.

Επιπρόσθετα, Λιθουανή υπήκοος οφείλει €109.153, εφόσον είχε νοσηλευτεί στο Γενικό Νοσοκομείο από τις 11.1.2013 μέχρι τις 29.1.2015 λόγω αποστήματος θωρακικής μοίρας σπονδυλικής στήλης και παραπληγίας. Φαίνεται ωστόσο επιστολή του Νοσοκομείου προς την Πρεσβεία της Λιθουανίας για μεταφορά της ασθενούς στην πατρίδα της, εντούτοις δεν υπήρξε ανταπόκριση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top