ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες θα υπάγεται η ευημερία των ζώων

Στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες θα υπάγεται η ευημερία των ζώων

Σε ειδικό τομέα, ο οποίος θα υπάγεται στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, ανατίθεται ο συντονισμός της ευημερίας των ζώων, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης.

Εξερχόμενος από το Προεδρικό ο κ. Κουγιάλης ανέφερε σε δηλώσεις του ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο στην σημερινή του συνεδρία αποφάσισε όπως αναθέσει όλη την αρμοδιότητα για την ευημερία των ζώων στις κτηνιατρικές υπηρεσίες».

«Οι κτηνιατρικές υπηρεσίες θα ονομαστούν σε Κτηνιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Ευημερίας Ζώων και ταυτόχρονα δημιουργείται ειδικός τομέας κάτω από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες, ο οποίος θα επιλαμβάνεται όλων αυτών των θεμάτων της ευημερίας των ζώων, αρμοδιότητες οι οποίες ήταν κατακερματισμένες σε διάφορα Υπουργεία και στις Επαρχιακές Διοικήσεις», είπε.

Θεωρώ, σημείωσε, «ότι είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την ευαισθητοποίηση του κοινού, αλλά και για να επιδείξουμε τη μεγαλύτερη (δυνατή) και την απαιτούμενη φροντίδα για την ευημερία των ζώων και είμαι βέβαιος ότι με αυτή την απόφαση θα υπάρξουν απτά και σημαντικά αποτελέσματα».

 Σε ερώτηση αν προβλέπεται κάποιο κονδύλι απάντησε ότι «βεβαίως, είναι κονδύλια τα οποία θα ενταχθούν στους προϋπολογισμούς του Υπουργείου Γεωργίας».

Υπάρχει, ανέφερε, «ιδιαίτερη ευαισθησία για την ευημερία των ζώων, θα ενισχύσουμε και τις πολιτικές μας και τα μέτρα μας προς την κατεύθυνση της ευημερίας των ζώων και θεωρώ ότι αυτό είναι το πρώτο και το σημαντικότερο βήμα».

Σε ερώτηση για την εμπλοκή των Τοπικών Αρχών είπε ότι «η αρμοδιότητα και ο συντονισμός θα αναληφθούν από τον ειδικό τομέα ο οποίος θα δημιουργηθεί κάτω από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, αλλά θα συνεχίσει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση να έχει σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει στο θέμα της ευημερίας των ζώων».

«Εντός τριών μηνών θα υποβληθούν τα σχετικά νομοσχέδια από τους Υπουργούς Εσωτερικών και Γεωργίας, που σήμερα έχουν την αρμοδιότητα και εκεί θα ξεκαθαρίσει το τι ρόλο θα διαδραματίσει το Υπουργείο Γεωργίας, οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, το Υπουργείο Εσωτερικών, η Επαρχιακή Διοίκηση και η Τοπική Αυτοδιοίκηση», πρόσθεσε.

Σε άλλη ερώτηση ο κ. Κουγιάλης αναγνώρισε ότι «υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα, ακριβώς επειδή δεν υπάρχει συντονισμός, οι αρμοδιότητες είναι κατακερματισμένες, οι αποφάσεις δεν είναι συλλογικές πολλές φορές και γι αυτό υπάρχουν όλα αυτά τα προβλήματα».

Παράλληλα, πρόσθεσε, «θεωρώ ότι και με τη δημιουργία της Αστυνομίας των ζώων πλέον μπαίνουν αυτά τα θέματα σε τάξη και επαναλαμβάνω ότι η ευημερία των ζώων θα είναι αποτελεσματικότερη μέσα στα επόμενα χρόνια».

Σε ερώτηση αν βλέπει να αλλάζει η κουλτούρα του κόσμου σε θέματα ζώων απάντησε ότι «θεωρώ ότι η κουλτούρα του κόσμου αλλάζει σιγά σιγά, υπάρχει μεγάλη ευαισθησία στα θέματα της ευημερία των ζώων».

«Πρέπει ως κράτος να παρέχουμε στον κόσμο τα εργαλεία που θα ενισχύουν αυτή την προσπάθεια», είπε ο Υπουργός Γεωργίας.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top