ΠΑΡΑ-THEMA

ΛΕΜΕΣΟΣ-ΝΕΚΡΟΣ ΑΣΤΕΓΟΣ: Γιατί να ασχοληθούμε; Aφού είναι αλλοδαπός!

ΛΕΜΕΣΟΣ-ΝΕΚΡΟΣ ΑΣΤΕΓΟΣ: Γιατί να ασχοληθούμε; Aφού είναι αλλοδαπός!

Η κατάντια, ο ρατσισμός και οι σοβαρές ευθύνες όλων μας ξεδιπλώθηκαν με αφορμή την είδηση του θανάτου ενός άστεγου ανθρώπου!  

Της Μαρινέλλας Παναγιώτου

Ένας συνάνθρωπός μας, ηλικίας μόλις 58 ετών, ξεψύχησε μόνος και αβοήθητος σε ένα παγκάκι στην Λεμεσό, εν έτει 2018, και αυτό δεν φαίνεται να προβληματίζει.

Το απόγευμα της Τρίτης 16/1, εντοπίστηκε από υπάλληλο ξενοδοχείου, πτώμα ενός ταλαιπωρημένου -όπως φάνηκε στην συνέχεια- άντρα, ο οποίος σκεπασμένος με μια κουβέρτα, ήταν ξαπλωμένος σε παγκάκι της περιοχής.

Το… ατύχημα για τον 58χρονο άντρα, είναι πως δεν ήταν Κύπριος αλλά Πολωνός, έτσι η υπόθεσή του, δεν απασχόλησε ιδιαίτερα κανένα μας, ειδικότερα όταν μάλιστα μάθαμε ότι πρόκειται για αλλοδαπό. Ασχοληθήκαμε μέχρι την αρχική είδηση του εντοπισμού του και… φτάνει!

Αυτό που έπρεπε να προβληματίσει, ωστόσο, και να διατηρήσει το ενδιαφέρον, δεν θα έπρεπε να είναι το ‘ψωμί’ της είδησης, αλλά η ουσία.

Σε μια Κύπρο, που οι πολιτικοί και οι αξιωματούχοι, κάνουν λόγο για ανάπτυξη, για ανάκαμψη της οικονομίας, για μείωση της ανεργίας, ξαφνικά... έρχεται ο θάνατος ενός άστεγου ανθρώπου, για να μας επαναφέρει στην πραγματικότητα.

Η είδηση, υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να μας ταρακουνήσει, να προκαλέσει τον προβληματισμό όλων μας, για το πού –τελικά- οδηγείται αυτή η μια σταλιά χώρα, αλλά δυστυχώς ο άνθρωπος ήταν… αλλοδαπός!  

Δεν είναι όλα ρόδινα και όμορφα όπως παρουσιάζονται. Υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν, που είναι άστεγοι, άνεργοι, άρρωστοι, που εγκαταλείπουν τις χώρες τους για να βρουν ένα καλύτερο αύριο, και τελικά καταλήγουν να ξεψυχούν μόνοι και αβοήθητοι σε ένα παγκάκι…

Tα ερωτήματα είναι συγκεκριμένα: Εμείς τι κάνουμε γι΄ αυτό; Πώς έχουμε ενεργήσει για να έχουμε επαρκή κοινωνική πρόνοια;

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top