ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαριές κουβέντες μεταξύ Μαλά-Παπαδόπουλου – «Δεν δέχομαι μαθήματα αξιοπιστίας»

Βαριές κουβέντες μεταξύ Μαλά-Παπαδόπουλου – «Δεν δέχομαι μαθήματα αξιοπιστίας»

Επίθεση και στους δύο βασικότερους ανθυποψηφίους του εξαπέλυσε από το βήμα της μεγάλης προεκλογικής του συγκέντρωσης ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Αφού κατηγόρησε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για όλα, ανέφερε ότι «πρόβλημα αξιοπιστίας έχει και ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ ο κ. Σταύρος Μαλάς».

Εξήγησε ότι «ο Σταύρος Μαλάς ήταν υπουργός της κυβέρνησης Χριστόφια η οποία μας οδήγησε στη χρεοκοπία» και «υπουργός Υγείας ο οποίος δεν έκανε τίποτα για την προώθησε του ΓεΣΥ».

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος διερωτήθηκε επίσης «πώς θα διαπραγματευτεί με την Τουρκία» ο Σταύρος Μαλάς όταν «δεν μπορεί να πιέσει το ΑΚΕΛ για κανένα θέμα».

Ενώπιον των υποστηρικτών του ο Νικόλας Παπαδόπουλος, σε ένα σχεδόν γεμάτο «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία» υποσχέθηκε ότι θα φέρει την Αλλαγή.

Όμως, ο Σταύρος Μαλάς απάντησε έντονα σε αυτές τις αναφορές του ανθυποψηφίου του. Υποσχόμενος ότι δεν θα δείξει καμιά ανοχή «απέναντι στις υπερβολές του πολιτικού ανταγωνισμού» ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ εξήγησε ότι δεν δέχεται μαθήματα αξιοπιστίας από τους εκπροσώπους του χθες.

Όπως είπε, ο Νικόλας Παπαδόπουλος «είναι ο τελευταίος από τον οποίο» μπορεί να δεχθεί μαθήματα αξιοπιστίας, κατατάσσοντάς τον σε πλήρη ευθυγράμμιση «με την οικονομική πολιτική της παρούσας κυβέρνησης και του κ. Αναστασιάδη».

Δεν απέφυγε τους χαρακτηρισμούς λέγοντας ότι ο κ. Παπαδόπουλος «παριστάνει τον όψιμο προεκλογικό υπερασπιστή» των εργαζομένων και της μεσαίας τάξης.

Καταλήγοντας υποστήριξε ότι «για εμάς, η διαχρονική αξιοπιστία στην πολιτική έχει περιεχόμενο. Για κάποιους άλλους είναι μόνο περιτύλιγμα».

Οι δυο τους, αντιλαμβανόμενοι ότι θα παλέψουν για να περάσουν στον δεύτερο γύρο, μπήκαν σε έναν άγριο πόλεμο χαρακωμάτων με κύριο στόχο την «πρόκριση».

Η απορία που πλανάται, λοιπόν, είναι η εξής: Σε έναν δεύτερο γύρο συνεργασιών, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις, θα μείνουν περιθώρια συμπόρευσης του δεύτερου και του τρίτου;

Διότι, αφενός ο Σταύρος Μαλάς και το ΑΚΕΛ έκαναν ήδη κινήσεις προς τον «ενδιάμεσο χώρο», κυρίως στα πάνελ των τηλεοράσεων, ενώ αφετέρου ο Νικόλας Παπαδόπουλος έχει, μάλλον, ανάγκη τη βάση εκείνη των ψηφοφόρων της Αριστεράς που θα τον βοηθήσουν να ξεπεράσει τον Νίκο Αναστασιάδη.

Άρα, οι εκλογές ίσως να ξεκαθαρίζουν σιγά-σιγά. Και ίσως να είναι η πρώτη φορά που δεν θα συνεργαστούν υποψήφιοι για να κερδίσουν τον πρώτο. Ίδωμεν…

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top