ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ A-MCI Consulting ΙΚΕ: Περνά ο Μαλάς – Νέα δεδομένα για Λιλλήκα - ΠΙΝΑΚΕΣ

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ A-MCI Consulting ΙΚΕ: Περνά ο Μαλάς – Νέα δεδομένα για Λιλλήκα - ΠΙΝΑΚΕΣ

Ενδιαφέροντα στοιχεία δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας A-MCI Consulting IKE που δημοσιεύει την Πέμπτη (18/1) η εφημερίδα «Πολίτης» και παρουσιάζει η Κατερίνα Ζορμπά.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε μεταξύ 27 Δεκεμβρίου και 10 Ιανουαρίου και στην οποία απάντησαν 2.311 από 18 χιλιάδες ερωτηθέντες, ο Σταύρος Μαλάς θα είναι ο φιναλίστ του τελικού της 4ης Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, ο Νίκος Αναστασιάδης κόβει το νήμα της πρωτιάς με ποσοστό 33,1%, ενώ ακολουθεί ο Σταύρος Μαλάς με 17,8%. Τρίτος έρχεται ο Νικόλας Παπαδόπουλος με ποσοστό 15,1%, ενώ εντύπωση προκαλεί το ποσοστό που λαμβάνει ο Γιώργος Λιλλήκας, γνωρίζοντας τις έως τώρα μετρήσεις.

Ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών λαμβάνει ποσοστό ύψους 8,8% και βρίσκεται πολύ ψηλότερα από τον Χρίστο Χρίστου που λαμβάνει 3,2%. Από κει και πέρα, ενδιαφέρον συγκεντρώνει το 22% στο οποίο συγκαταλέγεται το ΔΓ/ΔΑ, καθώς και τη αποχή και οι λευκές ψήφοι.

Παράλληλα, στο σενάριο όπου ο Νίκος Αναστασιάδης θα περάσει στον δεύτερο γύρο, οι απαντήσαντες θεωρούν ότι ο Γιώργος Λιλλήκας είναι αυτός που έχει περισσότερες πιθανότητες να τον κερδίσει με 37%. Ακολουθεί ο Νικόλας με 22% και ο Μαλάς με 21%.

Νέο στοιχείο όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις είναι η τοποθέτηση των θέσεων και των απόψεων των πολιτικών. Συγκεκριμένα, μόνο ο Σταύρος Μαλάς κατατάσσεται στην Αριστερά, ενώ οι υπόλοιποι «γέρνουν» προς τη Δεξιά, με πρώτο τον Νίκο Αναστασιάδη, δεύτερο τον Νικόλα Παπαδόπουλο και τρίτο τον Γιώργο Λιλλήκα.

Είναι σίγουρα δύσκολες οι εκτιμήσεις για το ποιος θα είναι εκείνος που θα αντιμετωπίσει τον Νίκο Αναστασιάδη στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσκοπήσεων δείχνει άγριο ντέρμπι -με πότε τον Μαλά στη β' θέση και πότε τον Νικόλα- για τη δεύτερη Κυριακή. 

Αδιαμφισβήτητα, οι δημοσκοπήσεις δεν βγάζουν Πρόεδρο. Άρα η κατά το δοκούν εκμετάλλευσή τους είναι καταδικαστέα. Στο τέλος, ας περιμένουμε καλύτερα την κάλπη. Εκείνη ξέρει καλύτερα.

Αλέκος Μιχαηλίδης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Οδηγός κίνδυνος: Γυναίκα οδηγούσε αντίθετα στον αυτοκινητόδρομο - Βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και ναρκωτικών

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top