ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: «Πόλεμος» για τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Οζγκιουργκιούν – Οι 700.000 και η πρώην σύζυγος

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: «Πόλεμος» για τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Οζγκιουργκιούν – Οι 700.000 και η πρώην σύζυγος

Νέα επίθεση εναντίον του προκάλεσε η γραπτή δήλωση του Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν με την οποία εξήγησε, ένα τουλάχιστον μήνα μετά, το πού βρήκε τα χρήματα στους τραπεζικούς του λογαριασμούς όπως αποκαλύφθηκε στη δίκη για το διαζύγιό του με την Ντιλέκ Καράκουζου, που τελικά βγήκε συναινετικά τον περασμένο Δεκέμβριο. Ο Οζγκιουργκιούν θα πληρώσει μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο στην πρώην σύζυγο 250.000 στερλίνες.

Στη δίκη τότε είχε αποκαλυφθεί από τραπεζίτη συγκεκριμένου υποκαταστήματος τράπεζας στην κατεχόμενη Λευκωσία ότι ο κ. Οζγκιουργκιούν μόνο σε μία ανάληψη είχε πάρει 700.000 δολάρια. Είχε επίσης γραφτεί στον τ/κ Τύπο ότι σε άλλες αναλήψεις πήρε πάνω από 100.000 ευρώ ενώ κατά τη διάρκεια του τετράχρονου γάμου απέκτησε μια έπαυλη στο Πέλλαπαϊς αξίας άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Το θέμα είχε κυριαρχήσει προεκλογικά στην τ/κ κοινότητα με τον πρόεδρο κυρίως του ΚΛ, Κουντρέτ Οζερσάι να δηλώνει και μετεκλογικά επανειλημμένως ότι θα «ζητήσει τον λογαριασμό» από όλους όσοι πρέπει να δώσουν.

Ο πρόεδρος του ΚΕΕ και «πρωθυπουργός» μίλησε για συκοφαντίες εναντίον του και ότι «δεν υπάρχει λογαριασμός που δεν μπορεί να δοθεί». Στη γραπτή του δήλωση που εκδόθηκε χθες αργά το απόγευμα ο Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν αναφέρεται σε χρηματικό ποσό, το οποίο δεν προσδιορίζει, που συγκέντρωσε πουλώντας ένα ακίνητο που είχε πάρει με δάνειο, παίρνοντας παρατράβηγμα από μια τράπεζα αλλά και δανεικά από την οικογένεια και κοντινούς του φίλους για να «μπορέσει επιτέλους να τελειώσει η υπόθεση (του διαζυγίου)».

Ο ίδιος δεν μπορούσε μόνος του να ανταποκριθεί, πρόσθεσε, στις υποχρεώσεις και τα έξοδα του διαζυγίου, δηλώνει ανοικτός σε κάθε έλεγχο και επιφυλάσσει τα νομικά δικαιώματά του έναντι των «άδικων ισχυρισμών».

«Δύο μήνες σκεφτόσασταν και αυτό βρήκατε; Πήρατε δάνειο από τους φίλους σας ώστε… επειδή ήρθε ο καιρός να δώσετε το πόθεν έσχες γι’ αυτό αυτός ο πανικός, αλλά αυτή τη φορά δεν θα είναι εύκολο να γλυτώσετε» έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook ο πρόεδρος του κόμματος του Λαού, Κουντρέτ Οζερσάι που ήδη έχει καταχωρήσει παράπονο εναντίον δύο απερχόμενων «υπουργών» του ΚΕΕ που δεν έχουν επανεκλεγεί και δεν έχουν ασυλία.

Πού είναι τα έγγραφα γι’ αυτά που λέτε και ποιοι είναι αυτοί οι φίλοι που σας δάνεισαν, διερωτήθηκε στο δικό της λογαριασμό στο Facebook η «βουλευτής» του ΡΤΚ, Ντογούς Ντεριά που ζήτησε την κατάθεση εγγράφων για να γίνει πιστευτός ο Οζγκιουργκιούν.

Η Αφρίκα υποστηρίζει σήμερα ότι η δήλωση του προέδρου του ΚΕΕ και «πρωθυπουργού» ήρθε ακριβώς τη στιγμή που «όλοι απελπίστηκαν ότι δεν θα κάνει δήλωση» και που η τετρακομματική «κυβέρνηση» είναι υπό σχηματισμό. Η δε Γενί Ντουζέν στο πρωτοσέλιδό της σήμερα δίνει την τραπεζική κίνηση του Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν με αναλήψεις και καταθέσεις από τον Οκτώβριο του 2015 μέχρι τον Ιούλιο του 2017 που πήρε τις 700.000 δολάρια.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top