ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2018: Η αισθητή διαφορά των ποσοστών του Αναστασιάδη σε σχέση με το 2013

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2018: Η αισθητή διαφορά των ποσοστών του Αναστασιάδη σε σχέση με το 2013

Μπήκαμε αισίως στην τελική ευθεία. Βρισκόμαστε ένα δεκαήμερο πριν από τον Α’ γύρο των Προεδρικών εκλογών με ένα μεγάλο ποσοστό, κοντά στο 80% των ψηφοφόρων σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις να έχει αποφασίσει αναφορικά με τον υποψήφιο που θα «σταυρώσει».

Του Στέλιου Στυλιανού

Το προβάδισμα Νίκου Αναστασιάδη είναι ξεκάθαρο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που διεκδικεί μια δεύτερη θητεία όπως όλα δείχνουν θα βρίσκεται στον Β’ γύρο των εκλογών και θα αναμένει ποιος θα βρεθεί απέναντι του, με τον Σταύρο Μαλά και τον Νικόλα Παπαδόπουλο να δίνουν σκληρή μάχη για το ποιος θα κόψει δεύτερος το νήμα.

Αυτό όμως που σχολιάζεται από πολλούς και χρίζει αναφοράς είναι η πτώση στα ποσοστά του Νίκου Αναστασιάδη (τουλάχιστον στις δημοσκοπήσεις) σε σχέση με αυτά που την αντίστοιχη περίοδο πριν από πέντε χρόνια τον έβρισκαν οι έρευνες των εταιριών.

Οι πλείστες των δημοσκοπήσεων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας βρίσκουν τον Νίκο Αναστασιάδη κάπου μεταξύ του 30-35% (ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΓΩΓΗ) καταγράφοντας μια αισθητή πτώση σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις για το ποσοστό που θα καταλάμβανε βάσει των ερευνών το 2013.

Τα EXIT-POLL του 2013

Είναι λογικά να υπήρξε μια φθορά, μέσα σε μια δύσκολη περίοδο που η Κύπρος προσπαθούσε να ξαναβρεί τα πόδια της, ενώ μπήκε και στο παιχνίδι και ο ενδιάμεσος χώρος με ένα ισχυρό υποψήφιο όπως ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

Τι έδειχναν οι δημοσκοπήσεις το 2013

 

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΙΚ:

ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ 39,9%

ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΛΑΣ 24,2%

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΛΛΗΚΑΣ 20,2%

 

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΜΕGA:

ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ 40,7

ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΛΑΣ 22,8%

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΛΛΗΚΑΣ 20,1%

 

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ:

ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ 41%

ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΛΑΣ 23%

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΛΛΗΚΑΣ 20,3%

 

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ

ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ 42,1%

ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΛΑΣ 21,1%

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΛΛΗΚΑΣ 19.4%

 

Να τονίσουμε ότι οι δημοσκοπήσεις και τα ποσοστά που δίνουν δεν είναι βεβαίως και αποτέλεσμα, ωστόσο δείχνει μια τάση αναφορικά με τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων κι ως τέτοιες και μόνον πρέπει να λαμβάνονται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top