ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ: 80-100 χιλιάδες η ταρίφα του Ισραηλινού – Καταζητείται και Τούρκος γιατρός

ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ: 80-100 χιλιάδες η ταρίφα του Ισραηλινού – Καταζητείται και Τούρκος γιατρός

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας αποφάσισε σήμερα όπως παραμείνει υπό κράτηση 67χρονος Ισραηλινός που συνελήφθη στις 28 Δεκεμβρίου 2017 στο αεροδρόμιο Λάρνακας, βάση διεθνούς εντάλματος σύλληψης του από τη Ρωσία, για αδικήματα εμπορίας προσώπων.

Στην προηγούμενη δικάσιμο, δηλαδή στις 9 Ιανουαρίου ο Ισραηλινός παρουσιάστηκε ενώπιον του Δικαστηρίου για να αρχίσει η διαδικασία έκδοσης του στη Ρωσία, ωστόσο ζήτησε όπως αφεθεί ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους.

Το Δικαστήριο όρισε την σημερινή ημέρα για να εξετάσει το αίτημα του και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αναφέρθηκε πως τα αδικήματα που διέπραξε ο 67χρονος είναι πολύ σοβαρά και πως επειδή ο ύποπτος δεν έχει μόνιμους δεσμούς με την Κύπρο υπάρχει ο κίνδυνος, σε περίπτωση που αφεθεί ελεύθερος, να διαφύγει στα κατεχόμενα.

Ετσι το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του υπόπτου να αφεθεί ελεύθερος και διέταξε όπως παραμείνει υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου οπότε αναμένεται να αρχίσει η διαδικασία έκδοσης του στη Ρωσία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ισραηλινός έφτασε το απόγευμα της 28ης Δεκεμβρίου 2017, στο αεροδρόμιο Λάρνακας με πτήση από το Ισραήλ.

Τα όργανα φέρονται να αφαιρούνταν στην κλινική στα προάστια της Πρίστινα και στη συνέχεια πωλούνταν σε ασθενείς, κυρίως από το Ισραήλ έναντι ποσών που κυμαίνονταν ανάμεσα σε 80 και 100 χιλιάδες ευρώ.

Το κύκλωμα εμπορίας προσώπων και ανθρώπινων οργάνων αποκαλύφθηκε το 2008 όταν ένας Τούρκος πολίτης ανακόπηκε στο αεροδρόμιο της Πρίστινα υποφέροντας από αφόρητους πόνους αφού μόλις είχε αφαιρέσει το νεφρό του.

Η διερεύνηση της υπόθεσης οδήγησε στον Διευθυντή της κλινικής, ένα ουρολόγο, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 8 ετών για οργανωμένο έγκλημα και εμπορία προσώπων. Για την ίδια υπόθεση ο γιος του Διευθυντή της κλινικής καταδικάστηκε σε 7 χρόνια φυλάκιση, ενώ καταζητείται και ένας Τούρκος γιατρός.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top