ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Σε ρωσική πρεσβεία και ΟΥΝΦΙΚΥΠ η πορεία διαμαρτυρίας των Κούρδων

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Σε ρωσική πρεσβεία και ΟΥΝΦΙΚΥΠ η πορεία διαμαρτυρίας των Κούρδων

Πορεία διαμαρτυρίας για τις επιθέσεις που διενεργεί η Τουρκία στην αυτόνομη περιοχή του Αφρίν προς το δυτικό άκρο της βόρειας συριακής επικράτειας, πραγματοποίησαν σήμερα οι Κούρδοι της Κύπρου.

Η πορεία, σκοπός της οποίας ήταν να ενημερώσουν για τις επιθέσεις αυτές, ξεκίνησε από το χώρο μπροστά στο Υπουργείο Εσωτερικών και κατευθύνθηκε προς την ρωσική Πρεσβεία, όπου και αντιπροσωπεία των Κούρδων είχε συνάντηση με εκπροσώπους της Πρεσβείας.

Ο Πρόεδρος του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) στην Κύπρο Γιασίν Ταρμπούζ δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι αφού ενημέρωσαν τους εκπροσώπους της ρωσικής Πρεσβείας για την κατάσταση στα σύνορα του Αφρίν, ζήτησαν από τους εκπροσώπους της ρωσικής Πρεσβείας, την παρέμβαση της Ρωσίας ώστε να σταματήσουν οι τουρκικές επιθέσεις.

Η Τουρκία, συνέχισε, δεν πήρε την άδεια από τις μεγάλες χώρες για να μπει στο Αφρίν και χωρίς την άδεια τους δεν μπορεί να μπει.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Ταρμπούζ είπε ότι στο Αφρίν διαμένουν τριακόσιες χιλιάδες πρόσφυγες.

Μετά τη ρωσική πρεσβεία, η πορεία κατευθύνθηκε προς το οδόφραγμα Λήδρα Πάλας, όπου εκεί αντιπροσωπεία των Κούρδων παρέδωσε στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ επιστολή προς το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

Όπως ανέφερε ο κ. Ταρμπούζ, στην επιστολή τους προς τα ΓΓ του ΟΗΕ ενημερώνουν τα Ηνωμένα Έθνη για τη κατάσταση στο Αφρίν και τις τουρκικές επιθέσεις, και ζητείται η παρέμβασή τους για να σταματήσουν.

Η εκδήλωση έληξε ειρηνικά.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top