ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κατάλαβαν με ποιους έχουν να κάμουν στην οικογένεια Κάρλος!

Κατάλαβαν με ποιους έχουν να κάμουν στην οικογένεια Κάρλος!

Από χθες “παίζει” στην ειδησεογραφία, ότι η οικογένεια του Λουίς Κάρλος, θέλει να αποχωρήσει από την Κύπρο. Ύστερα από την τραυματική και συνάμα εφιαλτική εμπειρία, που έζησαν όλοι πριν δυο μέρες… 

Με τη σύλληψη της συζύγου του ποδοσφαιριστή της Δόξας, από την Αστυνομία, όταν πήγε να παραλάβει το παιδί της από το σχολείο στην Έγκωμη. Επειδή έκανε το τεράστιο “έγκλημα” να μην έχει μαζί της οποιοδήποτε στοιχείο, που να πιστοποιεί την ταυτότητα της. 

Δεν είναι η πρώτη φορά, που η αστυνομία δείχνει ρατσιστική συμπεριφορά, έναντι σε ανθρώπους που προέρχονται από άλλη χώρα. 

Οι αστυνομικοί που έβγαλαν αυτό το αποκρουστικό πρόσωπο, έναντι σε ανθρώπους που επέλεξαν να έλθουν να δουλέψουν στην Κύπρο, δεν προέρχονται βεβαίως από την αλλοδαπή. 

Είναι μέλη μιας κοινωνίας, που δείχνει καθημερινώς με διάφορους άλλους τρόπους, ότι δεν αποδέχεται ανθρώπους που ήρθαν για ένα μεροκάματο στον τόπο μας. Πολύ περισσότερο έναντι σε μαύρους ανθρώπους. 

Και στα γήπεδα βλέπεται τι γίνεται κάθε τρεις και λίγο. Ανεξαρτήτως, αν τα πλείστα ΜΜΕ, κάνουν γαργάρα γεγονότα και συμπεριφορές ρατσισμού, εναντίον μαύρων παιχτών. Η πικρή αλήθεια είναι ότι στον τόπο που ζούμε, δεν είναι και το πιο εύκολο ένας δημοσιογράφος ή ένα Μέσο, να “θίξει” την αξιοπρέπεια ή και τους οπαδούς μιας μεγάλης ομάδας. 

Ούτε και η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (παρά τις επιταγές της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ) έχει πάρει τόσο ζεστά το θέμα καταπολέμησης του Ρατσισμού στα γήπεδα. Ενδεχομένως, αν γίνουν χειρότερα τα πράγματα στην πορεία, να λάβουν κανένα “σκληρό” μέτρο, όπως αυτό που μας είπαν, ότι έλαβαν πρόσφατα για καταπολέμηση των φαινομένων βίας.

Εννοώ την απόφαση τους για ταυτοποίηση των οπαδών των φιλοξενούμενων ομάδων στα ντέρμπι. Είδατε και στα προχθεσινά δυο εξ αναβολής παιχνίδια, στο Τσίρειο και στο ΓΣΠ, τι έχουν πετύχει, εφαρμόζοντας το συγκεκριμένο μέτρο. Η εικόνα των κερκίδων που φιλοξενήθηκαν οι οπαδοί της ΑΕΛ και της Ομόνοιας, δεν ισούνται με χίλιες, αλλά με ένα εκατομμύριο λέξεις… 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top