ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Οριοθετούν τις επιθέσεις τους τα επιτελεία – «Ο θάνατός σου η ζωή μου»

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Οριοθετούν τις επιθέσεις τους τα επιτελεία – «Ο θάνατός σου η ζωή μου»

Με νέες ανακοινώσεις ενέτειναν την κόντρα των τελευταίων ημερών τα επιτελεία του Νικόλα Παπαδόπουλου και του Σταύρου Μαλά, δίνοντας περιεχόμενο στο λαϊκό «ο θάνατός σου η ζωή μου».

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Με σχόλιο επί των δημοσκοπήσεων, ο Άντρος Κυπριανού σχολίασε την Παρασκευή (19/1) ότι «ο Σταύρος Μαλάς θα είναι στον δεύτερο γύρο των Προεδρικών Εκλογών», ενώ με «μπηχτές» και έμμεσες πλην σαφείς αναφορές δήλωσε ότι στην Εζεκία Παπαϊωάννου δεν θα ακολουθήσουν όσους «έχουν εξαντληθεί» ή όσων «τα επιχειρήματα έχουν υποχωρήσει» και όσους «έχουν κυριαρχηθεί από πανικό και θέλουν αντί πολιτική συζήτηση να κάνουν κοκορομαχίες».

Μεταξύ άλλων, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως «ο κ. Αναστασιάδης ό,τι είχε να δώσει το έδωσε», ενώ «ούτε ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος έχει να προτείνει κάτι διαφορετικό από τις πολιτικές που μαζί με τον κ. Νεοφύτου επέβαλαν στον κυπριακό λαό». Εξέφρασε επίσης ανησυχίες επειδή «ούτε ασφαλώς μπορεί ή θέλει να προτείνει κάτι χειροπιαστό, κάτι εφικτό για τη λύση του Κυπριακού».

Προβάλλοντας τον Σταύρο Μαλά ως αυτόν «στον οποίο ελπίζει ο κάθε προοδευτικός άνθρωπος», υποστήριξε ότι «δεν είναι ο άνθρωπος που θέλουν στην εξουσία τα μεγάλα συμφέροντα και τα κατεστημένα». Δήλωσε δε πως «με τον Σταύρο θα οδηγήσουμε την Κύπρο μπροστά».

Απαντώντας, το επιτελείο Νικόλα Παπαδόπουλου συμπεριέλαβε σε ανακοίνωσή του και τον κ. Αναστασιάδη και τον κ. Μαλά.

Από την οδό Διαγόρου και το μεγαλειώδες επιτελείο του προέδρου του ΔΗΚΟ εξέφρασαν την άποψη ότι «στο Κυπριακό, οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν εάν θα συνεχιστεί η λανθασμένη πολιτική των επικίνδυνων υποχωρήσεων των τελευταίων δέκα χρόνων, όπως την εκφράζουν οι κύριοι Χριστόφιας, Μαλάς και Αναστασιάδης», προβάλλοντας τη Νέα Στρατηγική του Νικόλα Παπαδόπουλου.

Σχολιάζοντας επίσης την Οικονομία, υποστήριξαν ότι «οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν εάν θα συνεχιστεί η οικονομική πολιτική της απραξίας και της αδιαφορίας, εάν θα γυρίσουμε πίσω στην καταστροφική οικονομική πολιτική Χριστόφια-Μαλά ή εάν θα εφαρμόσουμε το Σχέδιο Νικόλα Παπαδόπουλου για αποκατάσταση της Μεσαίας Τάξης και Ανάπτυξης της Πραγματικής Οικονομίας».

Τα δύο επιτελεία έχουν σκίσει τα δεφτέρια τους. Τώρα, αν υπάρχει περιθώριο για να δημιουργήσουν καινούργια θα το μάθουμε στις 29 Ιανουαρίου.

Προς το παρόν, δεν φαίνεται κάτι τέτοιο. Το μόνο που φαίνεται είναι η ο πόλεμος χαρακωμάτων στον οποίο έχουν επιδοθεί. Και τούτο είτε αφορά στις δημοσκοπήσεις είτε στην ανάγκη τους για αυτόνομη πορεία στη δική τους διακυβέρνηση. Σίγουρα, είναι αρκετοί οι αναποφάσιστοι για να τους «σπρώξουν» στον τελικό και -γιατί όχι- σε μια νικηφόρα αναμέτρηση με τον προς το παρόν κυρίαρχο Νίκο Αναστασιάδη. Θα τα καταφέρουν;

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top