ΚΟΣΜΟΣ

Ρήγματα στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας για το μεταναστευτικό

Ρήγματα στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας για το μεταναστευτικό

Από τεχνικής άποψης δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχιστεί η συμφωνία της Τουρκίας με την ΕΕ για τους πρόσφυγες, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός ΕΕ Ομέρ Τσελίκ, ενώ ανέφερε ότι η χώρα του δεν αποδέχεται να συζητήσει εταιρική σχέση με την ΕΕ.

Ο Τούρκος Υπουργός σε συνέντευξή του στο Ρόιτερς, αναφέρει ότι η ΕΕ υποβιβάζει το θέμα του προσφυγικού σε θέμα 3 συν 3 δις ευρώ, παρόλο που ακόμη και αυτός ο μηχανισμός δεν λειτουργεί. Όταν τους ρωτούν αν τηρούν τις υποσχέσεις τους στην Τουρκία εκείνοι αναφέρονται στην οικονομική βοήθεια προς την Τουρκία και τα συμβόλαια σχετικά με το θέμα, ενώ καμιά αναφορά δεν γίνεται για το άνοιγμα νέων κεφαλαίων ή την Τελωνειακή Ένωση, ούτε και για την πρόοδο στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

Περαιτέρω, επέκρινε τις δηλώσεις από πλευράς ΕΕ για ‘εταιρική σχέση’ της Τουρκίας με την ΕΕ. “Δεν λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη την εταιρική σχέση και τις παρόμοιες προσεγγίσεις. Δεν μπορούν να προτείνουν κάτι τέτοιο στην Τουρκία”, ανέφερε προσθέτοντας ότι τέτοιες προτάσεις τις επιστρέφουν πίσω όπως είναι.

Ωστόσο για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, ο κ.Τσελίκ είπε ότι “η Τουρκία ποτέ δεν σηκώνεται από το τραπέζι, μέχρι τώρα δεν σηκώθηκε. Το να σηκωθεί κάποιος από το τραπέζι δείχνει ότι τα επιχειρήματά του είναι αδύναμα. Εμείς λέμε καθίστε στο τραπέζι να συζητήσουμε, να ανοίξουμε τα κεφάλαια, να κάνουμε Σύνοδο ΕΕ”, ανέφερε.

Όπως είπε, αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι Σύνοδος των Αρχηγών Κρατών της ΕΕ με την Τουρκία, λέγοντας ότι η Βουλγαρία που προεδρεύει αυτή την περίοδο της ΕΕ το βλέπει θετικά.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top