ΚΟΣΜΟΣ

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Αιγύπτου εξήγγειλε ο Σάμι Ανάν

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Αιγύπτου εξήγγειλε ο Σάμι Ανάν

Ο πρώην αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Αιγύπτου Σάμι Ανάν ανακοίνωσε σήμερα την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου.

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα που διατηρεί στο facebook, ο Ανάν δήλωσε ότι θα διεκδικήσει την προεδρία για να σώσει την Αίγυπτο από εσφαλμένες πολιτικές και κάλεσε τους κρατικούς θεσμούς να τηρήσουν ουδετερότητα απέναντι σε όλους τους υποψηφίους και να μην ταχθούν υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς.

Την Παρασκευή (19/01), ο Πρόεδρος Αμπντελ Φάταχ αλ Σίσι ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει στις εκλογές μια δεύτερη θητεία στον προεδρικό θώκο. Ο πρώτος γύρος των εκλογών θα διεξαχθεί την 26η-28η Μαρτίου, ενώ ο επαναληπτικός γύρος έχει προγραμματιστεί για την 24η-26η Απριλίου.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top