ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Επιπλέον φυλάκιση στον πρώην πρόεδρο της ΑΕΚ Λάρνακας

Επιπλέον φυλάκιση στον πρώην πρόεδρο της ΑΕΚ Λάρνακας

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα «Πολίτης», την Παρασκευή 19/1, το Δικαστήριο Λάρνακας καταδίκασε σε τρία χρόνια φυλάκιση τον επιχειρηματία και πρώην πρόεδρο της ΑΕΚ Λάρνακας, Μάριο Έλληνα, αφότου παραδέχθηκε μεγάλο αριθμό κατηγοριών που αφορούσαν νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν κατά τα έτη 2006-10, και το συνολικό επίδικο ποσό ανέρχεται στα 2,7 εκατ. ευρώ.

Επίσης, στον Μ. Έλληνα επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο ύψους 80 χιλ. ευρώ.

Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ, θυμίζουμε ότι ήδη εκτίει ποινή φυλάκισης δύο χρόνων που του επιβλήθηκε στις 27/10/2017, όταν κρίθηκε ένοχος σε μεγάλο αριθμό κατηγοριών απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις.

Μετριαστικοί παράγοντες στην νέα καταδίκη του Μ. Έλληνα, ήταν η παραδοχή του, η αποζημίωση των παραπονούμενων και ότι δεν διώχθηκε ποινικά ο Γερμανός συνεργάτης – χρηματιστής του που φέρεται να είναι αναμεμιγμένος στις υποθέσεις.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top