ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεβίωσε Βρετανίδα που διέμενε στο ψευδοκράτος και αφήνουν εκτεθειμένη την Κυπριακή Δημοκρατία – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Απεβίωσε Βρετανίδα που διέμενε στο ψευδοκράτος και αφήνουν εκτεθειμένη την Κυπριακή Δημοκρατία – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Τον Ιούνιο του 2017 απεβίωσε Βρετανίδα, τέσσερις εβδομάδες μετά από τροχαίο ατύχημα που είχε με τον άνδρα της (02/06/2017) σε δρόμο του ψευδοκράτους.

Στην θανατική ανάκριση που έγινε στο Ρέντινγκ, ωστόσο, έμειναν σκιές για τις Αρχές της Κύπρου.

Συγκεκριμένα η Κυπριακή Δημοκρατία στοχοποιήθηκε, αφού κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας παρουσιάστηκε ως απρόθυμη να συνεργαστεί και να δώσει στοιχεία σε σχέση με το δυστύχημα και τον θάνατο της άτυχης γυναίκας.

Είναι χαρακτηριστικό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα New Bury Today. «Κατά τη διάρκεια της ακρόασης, ο ιατροδικαστής του Berkshire Πίτερ Μπέντφορντ, εξέφρασε την απογοήτευσή του για την ανύπαρκτη συνεργασία από τις Κυπριακές Αρχές» σημειώνεται μεταξύ άλλων σε αυτό. Σε άλλο σημείο ο κ. Μπέντφορντ παρουσιάζεται να δηλώνει: «Δεν έλαβα καμιά έκθεση από τον ιατροδικαστή στην Κύπρο, καμία από την Κυπριακή Αστυνομία και κανένα ιατρικό στοιχείο».

Η αλήθεια, βέβαια, είναι πολύ διαφορετική. Το δυστύχημα σημειώθηκε στο ψευδοκράτος που χειρίστηκε την όλη υπόθεση.

 

Μάλιστα, αυτό το επιβεβαιώσαμε και από αγγλόφωνη τουρκοκυπριακή ιστοσελίδα. Στην ίδια ιστοσελίδα αναφέρεται ότι το θύμα του τροχαίου ατυχήματος που εξελίχθηκε σε θανατηφόρο, πωλούσε κοσμήματα με τον άνδρα της στα κατεχόμενα και διέμεναν στην Κερύνεια.

Να σημειωθεί ότι θύμα ήταν η 64χρονη Τζέινι Τάραντ από το Μπεκσάιρ. Τραυματίστηκε θανάσιμα στις 2 Ιουνίου, όταν ο σύζυγός της έχασε τον έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε, με αποτέλεσμα αυτό να προσκρούσει σε πάσσαλο, εν συνεχεία σε δένδρο και να καταλήξει σε τοίχο οικίας.

Στις 30 Ιουνίου η κα Τάραντ υπέκυψε στα τραύματά της, ενώ ο σύζυγός της έμεινε στο νοσοκομείο για ενάμιση μήνα πριν πάρει εξιτήριο.

* Η κύρια φωτογραφία είναι αρχείου. Στην φωτογραφία εντός του δημοσιεύματος, η Τζέινι Τάραντ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top