ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφορος Εκλογών: Η παρουσία του ΟΑΣΕ στην Κύπρο ευκαιρία να επιβεβαιωθεί ο διαφανής τρόπος εκλογών

Έφορος Εκλογών:  Η παρουσία του ΟΑΣΕ στην Κύπρο ευκαιρία  να επιβεβαιωθεί ο διαφανής τρόπος εκλογών

Η παρουσία της αντιπροσωπείας του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) «είναι άλλη μια ευκαιρία για να επιβεβαιώσουν τον αμερόληπτο και διαφανή τρόπο που γίνονται οι εκλογές στην Κύπρο», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εκλογών και Βοηθός Γενικός Έφορος Προεδρικής Εκλογής Δημήτρης Δημητρίου.

Ερωτηθείς σχετικά με τη διαδικασία επίβλεψης των προεδρικών εκλογών από τον ΟΑΣΕ, ο κ. Δημητρίου είπε ότι αντιπροσωπεία του οργανισμού έφτασε στο νησί για να παρακολουθήσει την προεκλογική εκστρατεία και την κάλυψη της από τα ΜΜΕ, καθώς και το κεφάλαιο που αφορά τα έξοδα των υποψηφίων.

Ανέφερε ωστόσο ότι σε συνάντηση που είχαν μαζί τους, στο Υπουργείο Εσωτερικών, οι εκπρόσωποι του ΟΑΣΕ δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να επισκεφτούν και κάποια εκλογικά κέντρα κατά την ημέρα των εκλογών.

Ο κ. Δημητρίου είπε πως η αντιπροσωπεία πραγματοποίησε συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών στις 18 και 19 Ιανουαρίου, ενώ είχε και προγραμματισμένες συναντήσεις με το Υπουργείο Εξωτερικών, τον Γενικό Εισαγγελέα, τον Γενικό Ελεγκτή και την Αρχή Ραδιοτηλέορασης. Πρόσθεσε ότι μέχρι το πέρας των εκλογών, η αντιπροσωπεία αναμένεται να έχει επίσης επαφές με υποψηφίους και πολιτικά κόμματα, ΜΚΟ και άλλους φορείς.

Υπενθύμισε εξάλλου ότι αντιπροσωπεία του ΟΑΣΕ είχε έρθει στην Κύπρο και στις βουλευτικές εκλογές του 2011, για να επιβλέψει τη διαδικασία κατά την ημέρα των εκλογών, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις ήρθαν διερευνητικά πριν από εκλογές, χωρίς όμως να καταλήξουν ότι χρειάζεται να στείλουν τελικά αποστολή.

«Αυτή τη φορά έκριναν σκόπιμο ότι θέλουν να δουν τα κεφάλαια που είναι καινούρια στη νομοθεσία μας, ειδικά το κεφάλαιο για τα έξοδα των υποψηφίων», συμπλήρωσε ο Βοηθός Γενικός Έφορος Εκλογής.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της διαχείρισης των εκλογών, ο κ. Δημητρίου είπε τέλος ότι διαφάνηκε από τις συναντήσεις μαζί τους πως «είναι απόλυτα βέβαιοι για την αμεροληψία και τον τρόπο που χειριζόμαστε το όλο ζήτημα».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top