ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νίκη-ανατροπή για τον ΑΠΟΕΛ, το γύρισε με απίστευτο γκολ του Εφραίμ!

Νίκη-ανατροπή για τον ΑΠΟΕΛ, το γύρισε με απίστευτο γκολ του Εφραίμ!

Ο ΑΠΟΕΛ ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι στο ΓΣΠ αφού κέρδισε την ΑΕΚ με 3-1 σε παιχνίδι που έγινε στα πλαίσια της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Cyta. Προηγήθηκε η ΑΕΚ με τον Φλοριάν, ισοφάρισε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο Μοράις. Γκολ-ζωγραφία από τον Εφραίμ που έφερε τούμπα το ματς, σκόρερ ξανά ο Ενσούε.

Στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού οι δύο ομάδες προσπάθησαν να επιβληθούν στο χώρο του κέντρου. Ο ΑΠΟΕΛ είχε μια φλύαρη υπεροχή όμως δεν κατάφερε να την μετουσιώσει σε κάποια σημαντική φάση μπροστά από τα καρέ του Πάμπλο. Οι πρώτες προσπάθειες από πλευράς γαλοκιτρίνων έγιναν από τα δεξιά με τους Νσούε και Ζαχίντ να προσπαθούν να πλαγιοκοπήσουν κατά κύριο λόγο την άμυνα της ΑΕΚ. Μέχρι το πρώτο εικοσάλεπτο του ντέρμπι δεν είδαμε κάποια αξιόλογη φάση μπροστά στα καρέ των δύο τερματοφυλάκων. Από την πλευρά της η ΑΕΚ με τον γνωστό τρόπο ανάπτυξης της(να κρατά μπάλα) προσπάθησε να γίνει επικίνδυνη και να ανοίξει το σκορ. Αυτό έγινε στην πρώτη αξιόλογη φάση του αγώνα η οποία ήρθε στο 21’ με την ΑΕΚ να καταφέρνει να σκοράρει. Οι κιτρινοπράσινοι στην πρώτη ουσιαστική τους φάση ευτύχισαν να σκοράρουν. Ο Λαρένα βρήκε ωραία τον Τέτε ο οποίος πάτησε περιοχή και με όμορφη κάθετη πάσα βρήκε τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος και της ΑΕΚ, Φλοριάν και αυτός με την σειρά του με υποδειγματικό πλασέ έκανε το 0-1.

Στο 28’ οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ προσπάθησαν να γίνουν επικίνδυνοι. Ζαχίντ και Σαλάι αντάλλαξαν την μπάλα με υπέροχο συνδυασμό, τελικός αποδέκτης της μπάλας ήταν ο Νορβηγός ο οποίος για κακή του τύχη έχασε το τελικό κοντρόλ. Ο ΑΠΟΕΛ ενέτεινε τις προσπάθειες του για το γκολ της ισοφάρισης. Στο 30’ ο Τέτε ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Νσούε και ο διαιτητής της αναμέτρησης καταλόγισε την παράβαση. Την εκτέλεση του πέναλτι ανάλαβε ο Νούνο Μοράις. Ο αρχηγός του ΑΠΟΕΛ έστειλε την μπάλα στην αριστερή πλευρά των δικτύων του Πάμπλο και σημείωσε το 1-1. Το ματς πλέον ισορρόπησε και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να κάνουν το δικό τους παιχνίδι. Η επόμενη μεγάλη φάση του ντέρμπι έγινε στο 39’ λεπτό με την ΑΕΚ να χάνει μια μεγάλη ευκαιρία. Ο Ακοράν έγινε κάτοχος της μπάλας, κατάφερε να μπει μέσα στην περιοχή και με ένα-δύο προσποιήσεις έκανε το σουτ με το αριστερό πόδι και σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Πέρεζ. Φτάνουμε αισίως στο 46’ λεπτό της αναμέτρησης με τον Ορ να πιάνει ένα καλό σουτ έξω από την περιοχή της ΑΕΚ με την μπάλα να καταλήγει λίγο πάνω από τα δοκάρια. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε από εκεί που σταμάτησε το πρώτο. Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να περάσουν το δικό τους μέσα στο γήπεδο με την ομάδα του Ιδιάκεθ να έχει περισσότερη κινητικότητα. Η πρώτη ουσιαστική φάση ήρθε στο 56’ λεπτό. Ο Τέτε βρήκε πολύ όμορφα τον Τομάς μέσα στην μεγάλη περιοχή με τον τελευταίο να μην μπορεί να νικήσει στο τετ α τετ τον Πέρεθ.Η πρώτη αξιόλογη φάση του ΑΠΟΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 65’, ο Ζαχίντ έπιασε ένα φαλτσαριστό σουτ αναγκάζοντας τον Πάμπλο σε εξαιρετική επέμβαση .Η πρώτη κίνηση ήρθε από τον πάγκο του ΑΠΟΕΛ με τον Γιώργο Δώνη να περνά στον αγωνιστικό χώρο τον Εφρέμ αντί του Σαλάι. Πρώτη αλλαγή και για την ομάδα της ΑΕΚ. Στο 72’ λεπτό ο Βάσκος τεχνικός πέρασε στο παιχνίδι τον Τρσκόφσκι στην θέση του Λαμπάν. Λιγοστές οι φάσεις του δεύτερου ημιχρόνου με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει προς τις δύο εστίες. Δεν άργησε όμως να μιλήσει ο κλάση του Εφρέμ. Η φάση που σημάδεψε τον αγώνα έγινε στο 76’. Ο Γιώργος Εφρεμ σε είδε τον Πάμπλο εκτός εστίας και με φοβερό σουτ πίσω από το κέντρο του γηπέδου «κρέμασε» τον Ισπανό πορτιέρο της ΑΕΚ.

Φτάνουμε στο 88’ για να δούμε απάντηση από ΑΕΚ. Μακρινή μπαλιά με τελικό αποδέκτη τον Τρισκόφσκι. Ο Σκοπιανός κατάφερε να κατεβάσει την μπάλα και με σουτ έστειλε την μπάλα δίπλα από την εστία του Πέρεθ.

Το παιχνίδι δεν έμελλε να τελειώσει εκεί. Μια υποδειγματική αντεπίθεση του ΑΠΟΕΛ με τον Ενσούε να «κουβαλά» την μπάλα μέχρι και την εστία του Πάμπλο, ο Ισπανός μοίρασε μπάλα στον Ζαχίντ και αυτός με την πρώτη στον Εφρέμ όπου έδωσε πάσα πάρε-βάλε στον Ενσούε για να διαμορφώσει το τελικό 3-1.

ΑΠΟΕΛ: Πέρεζ, Ενσούε, Πολιάκοφ, Μερκής, Λάγο, Μοράις, Σοόυζα, Ζαχίντ, Σαλάι (67′ Εφραίμ), Ορ (86′ Βούρος), Ποτέ (78′ Ντε Καμάργκο)

ΑΕΚ: Πάμπλο, Τρουγιόλς, Μουρίγιο, Μοϊσόφ (84′ Ρουσιάς), Καταλά, Λαμπάν (72′ Τρισκόφσκι), Λαρένα, Τομάς (78′ Χέφελ), Τέτε, Ακοράν, Φλοριάν

Κίτρινες: Εφραίμ 75′ / Λαμπάν 27′, Τέτε 30′, Φλοριάν 43′ (3η), Μουρίγιο 67′, Τρουγιόλς 74′ (3η)

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Λίβανος: Με Σύρους πρόσφυγες θέλει να πιέσει την Ευρώπη ο ηγέτης της Χεζμπολάχ

Μονή Αββακούμ: Συνεχίζονται οι καταθέσεις ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής – Πέρνουν σειρά οι άλλοι τρεις μοναχοί

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

Έδειξε πλαστή ταυτότητα και έσπρωξε αστυνομικό για να διαφύγει - Τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι στην κατοχή του

Έμιλι Ραταϊκόφσκι: Η φωτογραφία στο Instagram που τη δείχνει να θηλάζει τον γιο της



Τι αφήνει πίσω της η Ολγκίν: Το παρασκήνιο από τις συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Η έκπληξη και η έκθεση προς τον ΓΓ των ΗΕ

Τι αφήνει πίσω της η Ολγκίν: Το παρασκήνιο από τις συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Η έκπληξη και η έκθεση προς τον ΓΓ των ΗΕ

Κανείς δεν ανέμενε ότι θα έβγαινε άσπρος καπνός από την τελευταία συνάντηση της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν η οποία τη Δευτέρα, είχε τις τελευταίες χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και με τον Ερσίν Τατάρ, ο οποίος επέμενε στις δικές του γνωστές θέσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top