ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόστιμο σε κυπριακή εταιρεία από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Πρόστιμο σε κυπριακή εταιρεία από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Συνολικό διοικητικό πρόστιμο ύψους €50.000 επέβαλε το Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ) στην ΚΕΠΕΥ Spot Capital Markets Ltd.

Όπως αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση η ΕΚΚ, το πρόστιμο επιβλήθηκε «για μη συμμόρφωση, κατά την περίοδο 1 Ιανουαρίου 2016 με 30 Ιουνίου 2016, με τον περί Επενδυτικών Υπηρεσιών και Δραστηριοτήτων και Ρυθμιζόμενων Αγορών Νόμο του 2007, ως εκάστοτε ισχύει (‘o Νόμος’) και την Οδηγία ΟΔ 144-2007-02 του 2012 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την Επαγγελματική Συμπεριφορά των ΕΠΕΥ και των Απασχολούμενων σε αυτές Φυσικών Προσώπων (‘η Οδηγία 2’).

Αναλυτικά, στην εταιρεία επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους €20.000 για μη συμμόρφωση με το άρθρο 36(1) του Νόμου, καθότι δεν ενήργησε δίκαια, με εντιμότητα και επαγγελματισμό, όπως αναφέρει η ΕΚΚ, «ώστε να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα των πελατών της σε σχέση με τις ενέργειες των διαχειριστών λογαριασμών (account managers) του παρόχου υπηρεσιών, στον οποίο ανατέθηκε η προώθηση των υπηρεσιών της Εταιρείας και η λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου στην Πολωνία».

Επιπλέον, η ΕΚΚ επέβαλε πρόστιμο ύψους €30.000 για τη μη συμμόρφωση με το άρθρο 36(1)(α) του Νόμου και την παράγραφο 6(2) της Οδηγίας 2, αφού οι πληροφορίες, όπως αναφέρει η Επιτροπή, «που απηύθυνε η εταιρεία στους πελάτες της ή σε πιθανούς πελάτες της, μέσω του παρόχου υπηρεσιών στον οποίο ανατέθηκε η προώθηση των υπηρεσιών της εταιρείας και η λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου στην Πολωνία, δεν ήταν ακριβείς, σαφείς και μη παραπλανητικές ως ορίζει το άρθρο 36(1)(α) του Νόμου και η Εταιρεία δεν διασφάλισε ότι αυτές πληρούν τους όρους της παραγράφου 6(2) της Οδηγίας 2».

Ως μετριαστικούς παράγοντες η ΕΚΚ έλαβε υπόψη τις διορθωτικές ενέργειες που προβαίνει η Εταιρεία για βελτίωση της συμμόρφωσης της και τα μέτρα που λαμβάνει η Εταιρεία για την πληροφόρηση που απευθύνει στους πελάτες της και για τη συμμόρφωση της όπως και του παρόχου υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων είναι και η εκπαίδευση του προσωπικού.

Επίσης, έλαβε υπόψη το γεγονός ότι η Εταιρεία δεν έχει υποπέσει σε όμοια παράβαση στο παρελθόν και το γεγονός ότι η Εταιρεία έχει προβεί σε αλλαγές στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου – Φαίνεται να έριχνε πυροτεχνήματα

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top