ΚΟΣΜΟΣ

ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΛΑΣΚΑ: Φόβοι για τσουνάμι - Αισθητήρας εντόπισε κύμα 10 μέτρων! - ΦΩΤΟ & VIDEO

ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΛΑΣΚΑ: Φόβοι για τσουνάμι - Αισθητήρας εντόπισε κύμα 10 μέτρων! - ΦΩΤΟ & VIDEO

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 09.31 ώρα Γκρίνουιτς (11.30 ώρα Ελλάδος) σε βάθος 10 χιλιομέτρων στον Κόλπο της Αλάσκας, σε απόσταση 280 χιλιομέτρων νοτιο-ανατολικά της πόλης Κόντιακ, σύμφωνα με την υπηρεσία.

Το Εθνικό Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι εξέδωσε προειδοποίηση για την νότια ακτή της Αλάσκας, τις Αλεούτιες Νήσους και την επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας στον Καναδά. Σε επιφυλακή για τσουνάμι ετέθη επίσης ολόκληρη η ακτή του Ειρηνικού στις Ηνωμένες Πολιτείες, από τα μεξικανικά μέχρι τα καναδικά σύνορα, αλλά αργότερα ήρθη ο συναγερμός.

Ειδική συσκευή ανίχνευσε ένα κύμα δέκα μέτρων (!) όχι μακριά από το επίκεντρο του σεισμού, ανοικτά της Κόρντοβα στην Αλάσκα, λίγο μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου.

Αυτές οι συσκευές είναι σημαντικές για την παρακολούθηση του τσουνάμι.

Όπως επισημαίνουν ειδικοί θα χρειαστούν ώρες για να φθάσει σε κατοικημένες περιοχές, άρα αυτοί οι αισθητήρες θα παίξουν σημαντικό ρόλο για να κρίνουν οι αρμόδιες Αρχές αν υπάρχει πραγματικά μεγάλος κίνδυνος.

Η πρώτη περιοχή που είναι πιθανόν να πληγεί είναι το Κόντιακ στην Αλάσκα, γύρω στις 01:45 π.μ. (τοπική ωρα) δηλαδή σε λίγη ώρα.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top