ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ανώτατο: Τέσσερις μήνες φυλάκιση επέβαλε για την υπόθεση του σκύλου Billy

Ανώτατο: Τέσσερις μήνες φυλάκιση επέβαλε για την υπόθεση του σκύλου Billy

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών, χωρίς αναστολή, επέβαλε το Ανώτατο Δικαστήριο στον υπάλληλο του Ξενοδοχείο Anastasia στον Πρωταρά Παναγιώτη Παναγιώτου για «κακομεταχείριση, παραμέληση και άσκοπη υπερκαταπόνηση» του μικρού σκύλου Billy κατά παράβαση του άρθρου 5(1) της νομοθεσίας για την προστασία και ευημερία των ζώων.

Αυτό ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Κόμματος για τα Ζώα Κυριάκος Κυριάκου, ο οποίος παρακολούθησε τη σημερινή (23/1) διαδικασία επιβολής ποινής στο Ανώτατο.

Ο κ. Κυριάκου είπε ότι η δικαιοσύνη αποδόθηκε, σημειώνοντας ότι για πρώτη φορά επιβάλλεται μια τέτοια αυστηρή ποινή σε υπόθεση κακοποίησης ζώου. Όπως είπε, η αυστηρότερη ποινή που επιβλήθηκε μέχρι σήμερα για παρόμοιας φύσης αδίκημα είναι 2 μήνες φυλάκιση, προσθέτοντας ότι η επιβολή αυστηρών ποινών θα αποτρέψει τη διάπραξη τέτοιων αδικημάτων εις βάρος ανυπεράσπιστων ζώων στο μέλλον. «Το αποτέλεσμα δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς αλλά για ευαισθητοποίηση του κόσμου σε σχέση με τα δικαιώματα των ζώων», σημείωσε.

Το Ανώτατο είχε ανατρέψει στις 16 Ιανουαρίου 2018 την αθωωτική απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο έκρινε αθώους τους δύο κατηγορούμενους στην υπόθεση, δηλαδή τον διευθυντή του Ξενοδοχείου και τον υπάλληλό του, σ’ όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν και οι οποίες αφορούσαν πρόκληση θανάτου του ζώου.

Με την απόφαση είχε διαφωνήσει το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, το οποίο ζήτησε από τον Γενικό Εισαγγελέα να εφεσιβάλει την απόφαση του Δικαστηρίου, κάτι που έπραξε.

Η υπόθεση της Κατηγορούσας Αρχής ήταν ότι ο υπάλληλος του ξενοδοχείου πέταξε τον σκύλο στον κάδο συμπίεσης απορριμμάτων με αποτέλεσμα να προκληθούν οι τραυματισμοί και εν τέλει ο θάνατος του, κατόπιν οδηγιών του διευθυντή του ξενοδοχείου.
Το πρωτόδικο δικαστήριο αθώωσε τον υπάλληλο επειδή θεώρησε ότι όχι μόνο δεν υπήρξε μαρτυρία ότι έθεσε σε λειτουργία τον συμπιεστή ή ότι ο συμπιεστής τέθηκε εν πάση περιπτώσει σε λειτουργία, αλλά και ότι δεν υπήρξε μαρτυρία ως προς το ποιο τελικά ήταν το αμβλύ όργανο με το οποίο κτυπήθηκε ο σκύλος και από ποιόν.

Ως συνεπακόλουθο προχώρησε και στην αθώωση και του διευθυντή του ξενοδοχείου ως προς τον οποίο επιπρόσθετα σημείωσε πως δεν υπήρχε μαρτυρία ότι είχε δώσει οδηγίες ώστε να πετάξουν τον σκύλο στο συμπιεστή σκυβάλων. Έφεση καταχωρήθηκε μόνο για την αθώωση του υπαλλήλου του ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με την απόφαση του τριμελούς Εφετείου, «όσα ήδη παραδέχθηκε στην κατάθεση του στην αστυνομία και με τη μαρτυρία του στο Δικαστήριο ο εφεσίβλητος, είναι αρκετά για να στοιχειοθετήσουν βάναυση κακομεταχείριση του ζώου».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top