ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυπριακές σεφταλιές με σαλμονέλα στην Ελλάδα – Έρευνες και στην Κύπρο – Δηλώσεις Διευθ. Υγ. Υπηρεσιών - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κυπριακές σεφταλιές με σαλμονέλα στην Ελλάδα – Έρευνες και στην Κύπρο – Δηλώσεις Διευθ. Υγ. Υπηρεσιών - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Επί ποδός οι αρμόδιες υπηρεσίες στην Κύπρο, μετά από ανακοίνωση του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) της Ελλάδας, για ανάκληση κυπριακής κατεψυγμένης σιεφταλιάς την Τρίτη 23/1.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, το κατεψυγμένο προϊόν με εμπορική ονομασία «AVGOUSTINOS Σιεφταλιά - Traditional Cyprus Sheftalia», σε συσκευασία 500g, με ημερομηνία παραγωγής: 15.06.17 και ημερομηνία λήξης: 15.12.2018, ύστερα από σχετικές δοκιμές που διενεργήθηκαν ανιχνεύθηκε το παθογόνο βακτήριο Salmonella spp.


Σε επικοινωνία που είχε το ThemaOnline με τον Διευθυντή των Υγειονομικών Υπηρεσιών της Κύπρου, Αλβέρτο Καρή, μας ανέφερε ότι το θέμα είναι εις γνώση της Υπηρεσίας του, ενώ βρίσκεται σε επικοινωνία και με τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, αφού κατά τη διερεύνηση διαπιστώθηκε ότι οι πρώτες ύλες για το προϊόν, αγοράστηκαν από συγκεκριμένη κρεαταγορά.


Όπως μας εξήγησε ο κ. Καρής, λόγω του κιμά που χρησιμοποιείται για την παρασκευή του συγκεκριμένου προϊόντος, πρέπει να γίνουν οι ανάλογες έρευνες και από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες.


Πάντως, ο Διευθυντής των Υγειονομικών Υπηρεσιών εμφανίστηκε καθησυχαστικός, αφού λόγω του ότι οι σιεφταλιές πρέπει να ψήνονται καλά, το βακτήριο της Σαλμονέλας καταστρέφεται.


Δείτε τις φωτογραφίες του προϊόντος, όπως δημοσιεύτηκαν από τον ΕΦΕΤ:

Χρίστος Ζήνωνος

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top