ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον 260 άνδρες των YPG και μέλη του ΙΚ σκοτώθηκαν στην επιχείρηση στην Αφρίν

Τουλάχιστον 260 άνδρες των YPG και μέλη του ΙΚ σκοτώθηκαν στην επιχείρηση στην Αφρίν

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν απόψε ότι τουλάχιστον 260 μέλη των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) των Κούρδων της Συρίας και μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης της 'Αγκυρας στην περιφέρεια Αφρίν της Συρίας.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η τουρκική επιχείρηση στην Αφρίν συνεχίζεται όπως ήταν σχεδιασμένο, και βρίσκεται στην τέταρτη ημέρα της.

Λίγο νωρίτερα, το κρατικό πρακτορείο Anadolu μετέδωσε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησε τηλεφωνικά με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν την κατάσταση στη βορειοδυτική Συρία, λίγες ώρες αφότου μίλησε για το ίδιο θέμα με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο σημειώνεται ότι Πούτιν και Ερντογάν επεσήμαναν ότι είναι σημαντικό να συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού ώστε να επιλυθεί η κρίση στη Συρία.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της αμερικανικής κυβέρνησης, ο Ερντογάν θα μιλήσει "σύντομα" και με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος σκοπεύει να του εκφράσει τις ανησυχίες της Ουάσινγκτον για τις εξελίξεις. Ο αξιωματούχος αυτός, που μίλησε στους δημοσιογράφους ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του, είπε ότι οι Τούρκοι αξιωματούχοι στέλνουν "αντικρουόμενα μηνύματα" σε ό,τι αφορά τον σκοπό των επιχειρήσεων εναντίον των YPG που στηρίζονται από τις ΗΠΑ.

"Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί επί του πεδίου. Αλλά το μήνυμά μας ήταν ενιαίο. Θα το εκτιμούσαμε και θα τους παροτρύνουμε να περιορίσουν την εισβολή όσο είναι δυνατόν", πρόσθεσε.

"Για εμάς, οι ΗΠΑ έχουν ηθική υποχρέωση να προστατεύσουν τη δημοκρατία και το δημοκρατικό σύστημα στην περιοχή αυτή", είπε στους δημοσιογράφους η Σινάμ Μοχάμεντ, εκπρόσωπος της κουρδικής συριακής ομοσπονδίας (Rojava). Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να ασκήσουν πιέσεις στη σύμμαχό τους για να σταματήσει αυτήν την επίθεση από την οποία ήδη υπάρχουν πολλά θύματα μεταξύ των αμάχων, επέμεινε.

Οι YPG "δεν έριξαν ούτε μια σφαίρα" προς την κατεύθυνση της Τουρκίας στην περιοχή της Αφρίν, διαβεβαίωσε η Μοχάμεντ, υποστηρίζοντας ότι το PKK είναι εσωτερικό πρόβλημα της Τουρκίας.

Οι YPG συνιστούν τη ραχοκοκαλιά μιας συμμαχίας Κούρδων και Αράβων μαχητών που στηρίζονται από τις ΗΠΑ στον αγώνα τους κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. 'Ομως, στην Αφρίν οι Κούρδοι δεν έχουν τη στήριξη των Αμερικανών και έχουν βρεθεί παγιδευμένοι ανάμεσα στις τουρκικές δυνάμεις και τους αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, μιας οργάνωσης που στηρίζεται από την Τουρκία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top