ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΙΣΣΟΝΕΡΓΑ: Βαρύτατες κατηγορίες για εννιά μέλη του προηγούμενου Κοινοτικού Συμβουλίου

ΚΙΣΣΟΝΕΡΓΑ: Βαρύτατες κατηγορίες για εννιά μέλη του προηγούμενου Κοινοτικού Συμβουλίου

Στους εννέα οι ύποπτοι που θα τεθούν ενώπιον δικαστηρίου, σχετικά με την τέλεση διαφόρων αδικημάτων από πλευράς του προηγούμενου Κοινοτικού Συμβουλίου Κισσόνεργας.

Όπως αναφέρει ο «Φιλελεύθερος», η έρευνα που ολοκληρώθηκε, καταλογίζει σε εννέα μέλη του προηγούμενου Κοινοτικού Συμβουλίου ποινικές ευθύνες για 18 συνολικά αδικήματα ως προς ενέργειες που επιβάρυναν την κοινότητα με ένα χρέος πέραν των 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Αφορά θέματα σύναψης δανείων, τα χρήματα των οποίων χρησιμοποιούνταν για άλλους σκοπούς από αυτούς για τους οποίους τα είχαν συνάψει, για αγορά κτηρίων με πολύ μεγαλύτερο αντίτιμο της εκτιμητέας αξίας τους, για έκδοση πλαστών τιμολογίων και άλλα.

Ο φάκελος βρίσκεται στο τελικό στάδιο εξέτασης και αναμένεται εντός των ημερών να διαβιβασθεί στη Νομική Υπηρεσία για οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα σχετικά με τον χειρισμό του.

Η υπόθεση είχε ξεκινήσει στις 20 Σεπτεμβρίου 2016 με επιστολή της επάρχου Πάφου προς τον Αρχηγό Αστυνομίας με κοινοποίηση προς τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Γενικό Ελεγκτή, όπου γινόταν αναφορά για ατασθαλίες εκ μέρους του προηγούμενου Συμβουλίου της Κισσόνεργας.

Στην συνέχεια, δόθηκαν οδηγίες από τη Νομική Υπηρεσία στην Αστυνομία για διερεύνηση της υπόθεσης.

Τον ίδιο μήνα συστάθηκε ανακριτική ομάδα από μέλη του ΤΑΕ Πάφου, η οποία είχε να αντιμετωπίσει μεγάλο όγκο ανακριτικού έργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο «Φιλελεύθερος», οι ανακριτές κατέληξαν στην εμπλοκή εννέα μελών του προηγούμενου Κ.Σ. Κισσόνεργας σε πληθώρα αδικημάτων.

Δύο εκ των εννέα αυτών ατόμων φέρονται να εμπλέκονται σε 10 αδικήματα, ενώ άλλα επτά άτομα σε οκτώ αδικήματα.

Πρόκειται ειδικότερα για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, αθέμιτη κτήση περιουσιακού οφέλους από δημόσιο λειτουργό, κατάχρηση εξουσίας, παραμέληση υπηρεσιακού καθήκοντος, ανυπακοή, παραβίαση του περί διαδικασιών σύναψης δημοσίων συμβάσεων Νόμου, δόλο, κατάχρηση εμπιστοσύνης, πλαστογραφία και κυκλοφορία πλαστού εγγράφου.

Να σημειωθεί ότι κανένα ανάμεσα στα εννέα ύποπτα άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στα αδικήματα, δεν περιλαμβάνεται κανένα από τα μέλη του υφιστάμενου Κοινοτικού Συμβουλίου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top