ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακιντζί: 'Προβοκατόρες που θέλουν να μας χωρίσουν'

Ακιντζί: 'Προβοκατόρες που θέλουν να μας χωρίσουν'

Επαφές με κόμματα αλλά και τον Τ/κ ηγέτη, έχει η τ/κ συνδικαλιστική πλατφόρμα, ενόψει της πορείας – συλλαλητήριο, που διοργανώνει την Παρασκευή το απόγευμα ενάντια στη βία και τον φασισμό.

Τα μέλη της πλατφόρμας κάλεσαν τον Μουσταφά Ακιντζί να παρευρεθεί στην εκδήλωση, ο οποίος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε προβοκάτορες «που θέλουν να μας χωρίσουν".

Στόχος τους είναι η επίτευξη και πάλι της κοινωνικής ειρήνης και να ξεπεραστούν μια σειρά γεγονότων που δεν αρμόζουν στη «χώρα», δήλωσε εκ μέρους της πλατφόρμας ο γγ της συντεχνίας των Τ/κ δασκάλων, Σενέρ Ελτζίλ. Οι Τ/κ έχουν εμπεδώσει τη δημοκρατία μέσω της πολυπολιτισμικότητας και δίδουν προτεραιότητα στον διάλογο, την αμοιβαία κατανόηση αλλά και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι μια κοινότητα που δίδει σημασία στις ελευθερίες, πρόσθεσε και ανέφερε ότι δεν μπορούν να αποδεχθούν τις επιθέσεις εναντίον της ελευθερίας του Τύπου. «Οι απόψεις πρέπει να ανατρέπονται με απόψεις, τα ΜΜΕ είναι χώρος συζήτησης απόψεων και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό αυτές οι ιδέες να καταπιέζονται με τη βία», σημείωσε.

Ο κ. Ελτζίλ χαρακτήρισε ασέβεια και το γεγονός ότι δύο άτομα ανέβηκαν στην οροφή της «βουλής» και ύψωσαν τις δικές τους σημαίες. Επέστησε δε την προσοχή στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για να καλυφθούν τα κενά που διαπιστώθηκαν στην ασφάλεια την περασμένη Δευτέρα "ώστε να μην χυθεί αίμα".

«Αυτό είναι πολύ σημαντικό», είπε και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές ούτε οι επιθέσεις που ο ίδιος ο Τ/κ ηγέτης δέχθηκε μπροστά από τα γραφεία της "Αφρίκα", αλλά ούτε και οι φραστικές και πραγματικές επιθέσεις εντός της «βουλής» σε συγκεκριμένη «βουλευτή».

Σε αυτή τη «χώρα» δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η βία, δήλωσε από την πλευρά του ο Τ/κ ηγέτης και αναφέρθηκε σε προβοκάτορες «που θέλουν να μας χωρίσουν". Πρόσθεσε ότι "εμείς θα δείξουμε σεβασμό σε κάθε είδους άποψη και δεν θα πριμοδοτήσουμε τη βία». Τα προχθεσινά γεγονότα, είπε, χτύπησαν συναγερμό και ως μια κοινότητα που δεν αποδέχεται τη βία θα πρέπει να το δείξουν, και οι "θεσμοί της δικαιοσύνης" να κάνουν το καθήκον τους.

Οσοι είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια της «χώρας» πρέπει να μπορούν να προστατεύσουν κάθε πολίτη ανεξαρτήτως ιδεών, πρόσθεσε. Τα γεγονότα της 22ας Ιανουαρίου δεν αρμόζουν στον τ/κ «λαό» και ποτέ πριν δεν έζησαν τέτοια κατάσταση που ήταν εκτός ορίων, που έφτασε σε τόση βία, πρόσθεσε. Δεν πρόκειται, συνέχισε, να αποδεχθούν τέτοια επίθεση εναντίον μιας εφημερίδας επειδή δεν είναι αρεστές οι απόψεις της και δεν πρέπει να μείνουν σιωπηλοί έναντι σε αυτό.

Μη αποδεκτά χαρακτήρισε και τα όσα έγιναν εντός της «βουλής». Εξήγησε δε γιατί πήγε πεζός στους διαδηλωτές μπροστά στην Αφρίκα. Το έκανε, είπε, γιατί έτσι αισθάνθηκε, αφού έμαθε ότι κάποιοι είχαν σκαρφαλώσει στο μπαλκόνι των γραφείων της εφημερίδας, σημειώνοντας ότι από την προηγούμενη ημέρα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον «αστυνομικό διευθυντή» και τον «διοικητή» των «δυνάμεων ασφαλείας» για τη λήψη μέτρων ώστε να μην πάρει διαστάσεις η διαμαρτυρία εναντίον της Αφρίκα.

Πήγε εκεί να μάθει τι γίνεται και αφού είδε την κατάσταση, ανέφερε ο κ. Ακιντζί, ζήτησε να επέμβουν οι «δυνάμεις ασφαλείας». Μετά, είπε, επέστρεψε στη «βουλή». Εάν εκεί χυνόταν αίμα εγώ δεν μπορούσα να είμαι στη «βουλή» και να παρακολουθώ απλά την "τελετή ορκωμοσίας", σημείωσε.

Η «αστυνομία» δεν ανταποκρίθηκε δυστυχώς στα καθήκοντά της, συνέχισε ο Τ/κ ηγέτης, και δήλωσε ότι μετά την αναλυτική έκθεση γεγονότων που ζήτησε, πρέπει να γίνουν τα δέοντα, ακολουθώντας τη νομική οδό..

Η τ/κ συνδικαλιστική πλατφόρμα είχε για τον ίδιο λόγο συνάντηση με τον προσωρινό «πρόεδρο» της «βουλής», Χουσείν Ανγκολεμλί. Όλοι πρέπει να αντλήσουμε διδάγματα από αυτά που έγιναν, ανέφερε ο Ανγκολεμλί, επισημαίνοντας ότι η «αστυνομία» δεν υπάγεται στην "πολιτική εξουσία". Υπέβαλε, είπε, παράπονο στον «αστυνομικό διευθυντή» τόσο γραπτώς όσο και προφορικώς και ζήτησε με την ολοκλήρωση των ερευνών οι υπεύθυνοι των επεισοδίων να τιμωρηθούν.

Η πλατφόρμα συναντήθηκε και με αντιπροσωπεία του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του οποίου, Τζεμάλ Οζγιγίτ δήλωσε ότι απέναντι σε όσους θέλουν να διαιρέσουν την κοινότητα οι Τ/κ πρέπει να δείξουν ενότητα και απηύθυνε έκκληση για συμμετοχή στην πορεία της Παρασκευής.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top