ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προεδρικές Εκλογές 2018: Πρόστιμο σε όσους παραβιάσουν τους κανόνες της εκλογικής νομοθεσίας

Προεδρικές Εκλογές 2018: Πρόστιμο σε όσους παραβιάσουν τους κανόνες της εκλογικής νομοθεσίας

 Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με την Εκλογική Νομοθεσία, την παραμονή και την ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας, απαγορεύονται συγκεκριμένες δραστηριότητες, οι οποίες έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τις εκλογές.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που δημοσιεύεται στο ΓΤΠ, απαγορεύεται η μετάδοση, διαφήμιση ή δημοσίευση οποιασδήποτε είδησης ή ανακοίνωσης, με πληρωμή ή χωρίς πληρωμή.

Επίσης απαγορεύονται οι δημόσιες συγκεντρώσεις και η τυχόν διοργάνωση ομιλιών και δημόσιων συζητήσεων.

Απαγορεύεται ακόμα η ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων οποιουδήποτε υποψηφίου και η δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων δημοσκοπήσεων ή δημοσκοπήσεων εξόδου (Exit Poll).

Εξαίρεση του κανόνα αποτελούν οι εφημερίδες που κυκλοφορούν την παραμονή των εκλογών, οι οποίες μπορούν να δημοσιεύουν μόνο ειδήσεις από τις προεκλογικές συγκεντρώσεις της προηγούμενης ημέρας.

Οι παραβάτες των πιο πάνω διατάξεων του Νόμου είναι ένοχοι ποινικού αδικήματος και, σε περίπτωση καταδίκης, υπόκεινται σε φυλάκιση που δεν υπερβαίνει τον ένα χρόνο ή πρόστιμο μέχρι €5.000 ή/και στις δυο ποινές μαζί.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top