ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γ.Εισαγγελέας : 'Η Κύπρος θα παρέχει κάθε στήριξη στους σκοπούς της Euromed'

Γ.Εισαγγελέας : 'Η Κύπρος θα παρέχει κάθε στήριξη στους σκοπούς της Euromed'

Την πρόθεση των αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας για παροχή  κάθε μορφής στήριξης στους σκοπούς και τις επιδιώξεις της Euromed προς το κοινό όφελος όλων των χωρών που συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια διαβεβαίωσε ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης, ο οποίος συμμετείχε στο πρώτο συνέδριο των Δημόσιων Κατηγόρων και Γενικών Εισαγγελέων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων Μεσογειακών κρατών.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας, το Συνέδριο έλαβε χώρα στη Μαδρίτη μεταξύ 22 – 23.  Σε αυτή την ομάδα κρατών ανήκουν η Αίγυπτος, η Αλγερία, το Ισραήλ, η Ιορδανία, το Μαρόκκο, ο Λίβανος, η Παλαιστίνη και η Τυνησία.

Στο Συνέδριο παρέστησαν επίσης και εξέφρασαν τη στήριξη τους στη σύσφιξη των νομικών σχέσεων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των άλλων Μεσογειακών χωρών, εκπρόσωποι των Ηνωμένων Εθνών, της Eurojust, του Ευρωπαϊκού Δικτύου Δικαιοσύνης (EJN), του Συμβουλευτικού Συμβουλίου Ευρωπαίων Κατηγόρων και της Διεθνούς Ένωσης Κατηγόρων (IAP).

Το Συνέδριο χαρακτηρίστηκε ως ιστορικής σημασίας, ως το πρώτο Ευρωμεσογειακό συνέδριο Δημοσίων Κατηγόρων. Οι εκπρόσωποι των συμμετεχουσών χωρών, μετά από τις σχετικές διαβουλεύσεις, υιοθέτησαν ένα οδικό χάρτη των επόμενων βημάτων που θα ακολουθηθούν, καθώς επίσης και το Προσχέδιο Κοινής Διακήρυξης ως προς τους σκοπούς και επιδιώξεις της Ευρωμεσογειακής Δικαιοσύνης.

Τα κύρια σημεία της Διακήρυξης εστιάζονται γύρω από την επιδίωξη της ενίσχυσης της νομικής συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχουσών χωρών στους τομείς της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, της παράνομης διακίνησης μεταναστών, της παράνομης διακίνησης προσώπων, του ηλεκτρονικού εγκλήματος, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και γενικότερα της συλλογής, διατήρησης και απόδοσης αποδεικτικών στοιχείων για την καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top