ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ στηρίζουν τη Βρετανία στο Brexit

Οι ΗΠΑ στηρίζουν τη Βρετανία στο Brexit

Οι ΗΠΑ στηρίζουν τη Βρετανία στο θέμα του Brexit και είναι έτοιμες για διαπραγματεύσεις με το Λονδίνο για διμερή εμπορική συμφωνία, δήλωσε ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών Στιβ Μνούτσιν από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Ερωτηθείς για τη σχέση των δύο χωρών, λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση Μέι-Τραμπ στο ελβετικό θέρετρο, ο κ. Μνούτσιν είπε: «Νομίζω ότι έχουμε μια πολύ ειδική ειδική σχέση εδώ και μία μακρά περίοδο χρόνου. Υποστηρίζουμε πολύ ξεκάθαρα το Ηνωμένο Βασίλειο στο ζήτημα του Brexit».

Συμπλήρωσε ότι ο Πρόεδρος Τραμπ έχει πει με σαφήνεια ότι η Βρετανία θα είναι «μπροστά και όχι πίσω στη γραμμή» όταν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για μία διμερή εμπορική συμφωνία.

Ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ είπε ότι η χώρα του παρακολουθεί την πορεία των διαπραγματεύσεων Βρετανίας-ΕΕ και ότι επιθυμεί μία ομαλή μετάβαση στην επόμενη μέρα.

«Θα υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί να αντιμετωπίσουμε, αλλά με το που θα είναι έτοιμο το Ηνωμένο Βασίλειο τότε θα ήμασταν διατεθειμένοι να διαπραγματευτούμε μία ελκυστική εμπορική συμφωνία», πρόσθεσε ο κ. Μνούτσιν.

Ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε στο Νταβός με τον Διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ και θα έχει επίσης συνάντηση με τον Βρετανό ομόλογο του Φίλιπ Χάμοντ.

Η απογευματινή συνάντηση Μέι-Τραμπ γίνεται υπό τη σκιά δημοσίων αντιπαραθέσεων των δύο ηγετών μετά από μια σειρά αναρτήσεων στο Twitter από τον Αμερικανό Πρόεδρο με αναφορές στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα οποία προκάλεσαν επικριτικά σχόλια από τη Βρετανίδα Πρωθυπουργό.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top