ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Να επιδείξουν σωφροσύνη καλεί όλους ο Ακιντζί ενόψει του συλλαλητηρίου

Να επιδείξουν σωφροσύνη καλεί όλους ο Ακιντζί ενόψει του συλλαλητηρίου

Πρέπει όλοι να ενεργήσουν με σωφροσύνη για να ξεπεραστεί η ένταση, που έχει πάρει διαστάσεις απειλής της εσωτερικής ειρήνης, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί ενόψει της αυριανής (26/1) πορείας «ειρήνης και δημοκρατίας» που διοργανώνει η τ/κ συνδικαλιστική πλατφόρμα.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σύμφωνα με ανακοίνωση του «προεδρικού», ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι το δικαίωμα στην πορεία και τη διαμαρτυρία κατοχυρώνεται από το «σύνταγμα» αλλά έχει σημασία να χρησιμοποιηθεί υπεύθυνα.

Η αυριανή εκδήλωση της τ/κ συνδικαλιστικής πλατφόρμας πρέπει να εξυπηρετήσει την εσωτερική ειρήνη και το κοινωνικό σύνολο, πρόσθεσε ζητώντας από τους διοργανωτές να μην επιτρέψουν η πορεία «ειρήνης και δημοκρατίας» να μετατραπεί σε κοινωνική αναταραχή. «Πρέπει όλοι να ενεργήσουν με σωφροσύνη για να ξεπεραστεί η ένταση που έχει φτάσει στα όρια της απειλής της εσωτερικής ειρήνης με τα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες».

Στο μεταξύ, νωρίς το μεσημέρι ο Τ/κ ηγέτης είχε συνάντηση στο «προεδρικό» με τον «διοικητή» των «δυνάμεων ασφαλείας», ταξίαρχο Τεβφίκ Αλγκάν με τον οποίο συζήτηση το θέμα της ασφάλειας μετά τα γεγονότα και τα επεισόδια της 22ας Ιανουαρίου.

Ο ταξίαρχος φέρεται να δήλωσε στη συνάντηση ότι δεν τίθεται θέμα να μην εφαρμοστούν οι εντολές του Τ/κ ηγέτη, ο οποίος σημείωσε ότι είναι καθήκον όλων των «θεσμών» αλλά πρωτίστως των δυνάμεων για την ασφάλεια, η προστασία της εσωτερικής ειρήνης, την κοινωνικής ενότητας, της ζωής των πολιτών όπως και η ασφάλεια των περιουσιών τους. Είναι υποχρεωμένοι, είπε, να ενεργούν αυτοί οι «θεσμοί» έχοντας γνώση αυτού του πράγματος.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top