ΔΙΕΘΝΗ

Ανησυχεί το Βερολίνο για την κατάσταση σε Τουρκία και Συρία

Ανησυχεί το Βερολίνο για την κατάσταση σε Τουρκία και Συρία

Ανακοίνωση του γερμανικού Υπ. Εξωτερικών, με τίτλο «Ο ΥΠΕΞ Γκάμπριελ για την κατάσταση στην Τουρκία και τις εξαγωγές εξοπλισμών», που αναρτήθηκε νωρίτερα στην ιστοσελίδα του γερμανικού ΥΠΕΞ, αναφέρει ότι "¨η ομοσπονδιακή κυβέρνηση συνεχίζει να ανησυχεί για τη στρατιωτική σύρραξη στη βόρεια Συρία".


Γι’ αυτό, σημειώνει, "μαζί με τη Γαλλία τασσόμαστε υπέρ του τερματισμού περαιτέρω κλιμάκωσης, της δυνατότητας πρόσβασης ανθρωπιστικής βοήθειας και της προστασίας των πολιτών. Αυτά αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα. Μαζί με τη Γαλλία τασσόμαστε επίσης υπέρ του σεβασμού των συμφερόντων ασφαλείας της Τουρκίας. Αλλά η ευκαιρία για πολιτικές διαπραγματεύσεις περί ειρήνης και σταθερότητας στη Συρία είναι υπαρκτή και δεν πρέπει να σταματήσει με περαιτέρω στρατιωτικές αντιπαραθέσεις. Αυτό το έχω καταστήσει πολλάκις σαφές στην τουρκική κυβέρνηση".

Ταυτόχρονα, προσθέτει, "παρακάλεσα τον ΓΓ του ΝΑΤΟ να υπάρξουν διαβουλεύσεις και εντός του ΝΑΤΟ για την κατάσταση στη Συρία και στα βόρεια της χώρας. Όσον αφορά τις τρέχουσες διαβουλεύσεις για εξαγωγές εξοπλισμών, για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι σαφές ότι δεν επιτρέπεται να εφοδιάζουμε περιοχές με ένταση και δεν πρόκειται να το κάνουμε. Πέραν αυτού, τα θέματα της εξαγωγής εξοπλισμών ασφαλώς θα διαδραματίσουν εξέχοντα ρόλο και στις διαπραγματεύσεις για κυβέρνηση συνασπισμού. Γι’ αυτό στην υπηρεσιακή κυβέρνηση συμφωνούμε όλοι να μην προκαταλαμβάνουμε το αποτέλεσμα των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων κυβερνητικού συνασπισμού και να περιμένουμε για τη διαβούλευση πάνω σε κρίσιμα ζητήματα μέχρι τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης".

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top