ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς 'άσπρο καπνό' η απόφαση για λεγόμενη κυβέρνηση κατεχομένων

Χωρίς 'άσπρο καπνό' η απόφαση για λεγόμενη κυβέρνηση κατεχομένων

Συνεχίζονται οι συναντήσεις στα κατεχόμενα για τη δημιουργία τετρακομματικού 'κυβερνητικού' συνασπισμού.

Συνάντηση στα γραφεία του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη δημιουργία τετρακομματικής «κυβέρνησης» είχαν σήμερα το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα, το Κόμμα του Λαού, το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας και το Δημοκρατικό Κόμμα.

Οπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ύστερα από την συνάντηση που διήρκησε μια ώρα, ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Τουφάν Ερχουρμάν είπε ότι έκαναν περισσότερη πρόοδο σήμερα, σημειώνοντας ότι θα συνεχίσουν τις συναντήσεις με καλή θέληση και εμπιστοσύνη μεταξύ τους.

"Μπορώ να πω ότι πλησιάζουμε στο τέλος", είπε, προσθέτοντας ότι αναμένεται πως θα ολοκληρώσουν σύντομα. Ανέφερε ότι θα έχουν συνάντηση και αύριο.

Απαντώντας σε ερώτηση, είπε ότι το προσχέδιο πρωτοκόλλου του «συνασπισμού» είναι έτοιμο κι ότι το πρόγραμμα της "κυβέρνησης" θα ετοιμαστεί αφού πάρουν την εντολή από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Τζεμάλ Οζιτγίτ είπε ότι δεν τους ζητήθηκε συνάντηση από το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας και το Κόμμα Εθνικής Ενότητας κι ότι "μπορούν να πιουν μαζί καφέ όχι όμως για τη δημιουργία συνασπισμού".

Ο ηγέτης του Κόμματος του Λαού Κουντρέτ Οζερσάι είπε ότι η απάντηση τους σε συνάντηση με το Κόμμα Εθνικής Ενότητας είναι αρνητική.

Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος Σερντάρ Ντενκτάς είπε ότι δεν τους ζητήθηκε συνάντηση από το Κόμμα Εθνικής Ενότητας. Ο κ. Ντενκτάς έδωσε μηνύματα για ενότητα σημειώνοντας ότι η υπό σχηματισμό "κυβέρνηση" έχει καθήκον να ενώσει τον «λαό». Είπε ακόμη ότι δέχεται μηνύματα και πίεση για τον μη σχηματισμό τετρακομματικού «κυβερνητικού» συνασπισμού.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top