ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σάλος από δήλωση του Προέδρου για Συνεργατισμό – Σύμβουλος υποψηφίου «έδινε οδηγίες για να αποσύρουν τα χρήματά τους»

Σάλος από δήλωση του Προέδρου για Συνεργατισμό – Σύμβουλος υποψηφίου «έδινε οδηγίες για να αποσύρουν τα χρήματά τους»

Διέψευσε τη φημολογία για κούρεμα καταθέσεων στον Συνεργατισμό ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Σε συνέντευξή του στο ΡΙΚ το βράδυ της Πέμπτης (25/1), ο απερχόμενος πρόεδρος χαρακτήρισε «ανεύθυνες ενέργειες και εσκεμμένες πράξεις» τη διάδοση αυτών των φημών και πρόσθεσε ότι «είναι θλιβερό χάριν των εκλογών» να ενεργούν κάποιοι καταστροφικά.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατηγόρησε σύμβουλο υποψηφίου Προέδρου ότι βρίσκεται πίσω από αυτή τη σπερμολογία, καθώς «είναι αυτός που έδινε οδηγίες ή συμβουλές για να αποσύρουν συγκεκριμένα ταμεία τα χρήματά τους».

Σε συνέντευξη δε στον Alpha, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι «η θυγατρική εταιρεία συγκεκριμένου συμβούλου που είναι σύμβουλος στα ταμεία προνοίας των υπαλλήλων της ΑΗΚ και της ΑΤΗΚ, έδινε οδηγίες ότι πρέπει να σηκώσουν τα χρήματά τους».

Όπως είπε, «την ίδια ώρα η διασπορά της είδησης οδηγούσε τους χαμηλοκαταθέτες που είναι απόλυτα προστατευμένοι. Από τα 11,5 δις ευρώ καταθέσεις στη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα, τα 10 δις ευρώ είναι απόλυτα διασφαλισμένα, διότι μιλούμε για καταθέσεις κάτω των 100.000.».

Για να ολοκληρώσει λέγοντας ότι «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Εξ ου και η Κεντρική Τράπεζα, που είναι και η αρμόδια Αρχή εξέδωσε ανακοίνωση.

Σε παρέμβασή του στο Τρίτο πρόγραμμα του κρατικού ραδιοφώνου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι ο σύμβουλος προέρχεται από το επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου.

Α.Μ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top