ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΟΖ: «Ενθαρρυντικά» μηνύματα από την «Καλυψώ» - Επιβεβαιώνει ο Αναστασιάδης

ΑΟΖ: «Ενθαρρυντικά» μηνύματα από την «Καλυψώ» - Επιβεβαιώνει ο Αναστασιάδης

Αισιόδοξα μηνύματα έρχονται από το γεωτρύπανο Saipem 12.000 και αναμένονται αποτελέσματα ανάμεσα στους δύο γύρους των προεδρικών, ως προς την ύπαρξη κοιτάσματος στον στόχο «Καλυψώ» της κυπριακής ΑΟΖ.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο Πρόεδρος υποστήριξε ότι όλα τα δεδομένα συμπίπτουν ώστε να είναι «ενθαρρυντικά» τα μηνύματα από τη γεώτρηση.

Πάντως, σύμφωνα με τον Πέτρο Θεοχαρίδη («Ο Φιλελεύθερος) η αισιοδοξία παραμένει συγκρατημένη, καθώς όλα τα σενάρια είναι ανοικτά και για το μέγεθος του κοιτάσματος.

Σύμφωνα με τις πληροροφίες, οι επιστήμονες της ΕΝΙ επικεντρώνονται σε «ιδιαιτερότητες» ή «ανωμαλίες» που εντοπίζονται στο τελευταίο στάδιο της γεώτρησης.

Πρέπει, σαφώς, να καθοριστεί η σύσταση των πετρωμάτων, η πορότητά τους, η διαπεραστικότητα και η ομοιομορφία τους σε όλη την έκταση του κοιτάσματος.

Πέραν τούτου, οι Navtex της Τουρκίας δεν φαίνεται να απασχολούν την κυπριακή κυβέρνηση. «Για εμάς», όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, «αυτές οι Navtex, αυτές οι οδηγίες προς ναυτιλομένους δεν υπάρχουν. Έχουν ήδη ακυρωθεί και κανείς δεν λαμβάνει υπόψη ή προσδίδει την όποια νομιμότητα σε αυτές».

Α.Μ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top