ΔΙΕΘΝΗ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Επίσημες διαπραγματεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Επίσημες διαπραγματεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης

Ξεκίνησαν σήμερα στο Βερολίνο οι επίσημες διαπραγματεύσεις μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών για τον σχηματισμό κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού.

Προσερχόμενη στις διαπραγματεύσεις, η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, δήλωσε ότι «όλα τώρα πρέπει να γίνουν γρήγορα» και πρόσθεσε πως «θέλουμε να δώσουμε μια νέα δυναμική στη Γερμανία και όχι μόνον ένα νέο ξεκίνημα για την Ευρώπη».

Ο Μάρτιν Σουλτς -επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών- επισήμανε από την πλευρά του πως «στόχος των Σοσιαλδημοκρατών είναι να κάνουμε τη Γερμανία μια πιο δίκαιη κοινωνία στο εσωτερικό της, να γίνει και πάλι η χώρα μας μια ηγετική δύναμη στην ΕΕ, να γίνει η Γερμανία μια δυνατή, φιλο-ευρωπαϊκή χώρα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις από την Κίνα και τις ΗΠΑ».

Στις διαπραγματεύσεις συμμετέχει και ο Πρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας, Χορστ Ζεεχόφερ και μια ομάδα 15 στελεχών των τριών κομμάτων.

Στόχος, οι διαπραγματεύσεις να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου. Κατόπιν, θα πρέπει να ξεπερασθεί και το σοβαρότερο εμπόδιο, το οποίο είναι η ψηφοφορία από τα 440.000 μέλη του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, τα οποία και θα κληθούν να εγκρίνουν ή να απορρίψουν την συμφωνία.

Την ίδια ώρα, διάφορες δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε γερμανικά ΜΜΕ, δείχνουν το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα να βρίσκεται σταθερά κάτω από το 20% των προτιμήσεων το πολιτών, ποσοστό που είναι και το χαμηλότερο που έχει σημειωθεί στην ιστορία των Σοσιαλδημοκρατών.

ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top