ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Τα τελευταία μηνύματα των συμμετεχόντων – Ευχαριστίες, κατηγορίες, εγκώμια

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Τα τελευταία μηνύματα των συμμετεχόντων – Ευχαριστίες, κατηγορίες, εγκώμια

Μια μακρά προεκλογική περίοδος εκπνέει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (26/1) και οι υποψήφιοι και τα επιτελεία τους στέλνουν τα τελευταία μηνύματα προς τους ψηφοφόρους.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, διά στόματος Πρόδρομου Προδρόμου, στέλνει μήνυμα για ψήφο και την πρώτη και τη δεύτερη Κυριακή, στο κλίμα της δήλωσης Αναστασιάδη για δυνατή ψήφο. «Θέλουμε», αναρωτήθηκε ο κ. Προδρόμου, «μια διακυβέρνηση με συγκεκριμένο και δοκιμασμένο σχέδιο που το βλέπουμε να αποδίδει;» Και απάντησε: «Σίγουρα θέλουμε».

Η Αννίτα Δημητρίου, εκπρόσωπος Τύπου του επιτελείου Αναστασιάδη, μίλησε στους πολίτες λέγοντας ότι «εσείς έχετε στα χέρια σας τη δύναμη για να κρατήσετε την Κύπρο μας στη σωστή πορεία». Όπως είπε το πρωί της Παρασκευής (26/1) «την ερχόμενη Κυριακή δεν λοξοδρομούμε».

Επίσης, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, κάλεσε για «ισχυρή εντολή στον Πρόεδρο Αναστασιάδη για συνέχιση αυτής της πορείας με την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφορά από τον οποιοδήποτε δεύτερο, όποιος κι αν είναι αυτός».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ψηφίσει την Κυριακή στις 9:00 στο Λανίτειο Λύκειο στη Λεμεσό.

Από την πλευρά του, ο κ. Άντρος Κυπριανού, με δήλωσή του, εξέφρασε την άποψη ότι «ο Σταύρος Μαλάς σήκωσε τον πήχη της αξιοπιστίας» και κατηγόρησε τον Νίκο Αναστασιάδη ότι συμπεριφέρεται ως «πολιτικός άλλης δεκαετίας» με προεκλογικές δεσμεύσεις και πολλά «θα». Επίσης, κατήγγειλε τον Νικόλας Παπαδόπουλο ότι «απλώς χαϊδεύει αυτιά» με τη «νέα, δήθεν, στρατηγική» και αυτό θα οδηγήσει σε «αδιέξοδα, κίνδυνους και εντάσεις». Καλώντας τον κόσμο της Αριστεράς αν πάει την Κυριακή στην κάλπη, ο κ. Κυπριανού δήλωσε ότι ο Σταύρος Μαλάς θα ανοίξει τον δρόμο για την Κύπρο του αύριο».

Ο Σταύρος Μαλάς την Κυριακή θα ψηφίσει στις 10:00 στο Γυμνάσιο Αρχαγγέλου.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος και πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, ζήτησε την ψήφο των πολιτών, εξηγώντας ότι «ο κ. Αναστασιάδης δεν θέλει να τα αλλάξει», ενώ «ο κ. Μαλάς δεν μπορεί να τα αλλάξει», σχολιάζοντας την ανησυχία, τη θλίψη, την απογοήτευση και την αγωνία των πολιτών. Ο κ. Παπαδόπουλος τελειώνει απόψε την προεκλογική του με συγκέντρωση στη Μεσόγη στην Πάφο, ενώ την Κυριακή θα ψηφίσει στις 9:30 π.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ανδρέα στη Λευκωσία.

Ο Γιώργος Λιλλήκας επέλεξε να ευχαριστήσει τους πολίτες και τους εθελοντές που στήριξαν την υποψηφιότητά του, αλλά και όσους αντάλλαξαν απόψεις μαζί του. «Ήρθε η ώρα να απαντήσετε στο κατεστημένο», δήλωσε το μεσημέρι της Παρασκευής (26/1) απευθυνόμενος στους πολίτες, «με τόλμη και υπευθυνότητα». Ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών ψηφίζει στις 10:30 π.μ. στο Λύκειο Ακροπόλεως.

Με συγκέντρωση στο Συνεδριακό Κέντρο ολοκληρώνει την εκστρατεία του ο Χρίστος Χρίστου. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛΑΜ, Γεάδης Γεάδη, η υποψηφιότητα Χρίστου «είναι η μόνη που αντιστέκεται στο πολιτικό κατεστημένο». Ο κ. Χρίστου θα ψηφίσει στο Γραφείο Κοινοτικού Συμβουλίου Πολιτικού στις 11:15 π.μ.

Ο Μιχάλης Μηνά ψηφίζει στις 8:00 π.μ. στο Λύκειο Κύκκου Β' στη Λευκωσία, ο Χάρης Αριστείδου στις 9:30 π.μ. στο Β' Δημοτικό Σχολείο Αγίας Τριάδας στη Λεμεσό, ο Ανδρέας Ευστρατίου στις 10:30 π.μ. στο Γυμνάσιο Αποστόλου Παύλου στην Πάφο και ο Χριστάκης Καπηλιώτης στις 11:00 π.μ. στο Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο Τριμίκλινης. 

Όλοι, πάντως, δεσμεύονται για αλλαγές. Μένει να δούμε αν ο αίθριος καιρός της Κυριακής (όπως λένε οι μετεωρολόγοι) θα φέρει τον ήλιο πάνω από την Κύπρο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top