ΠΑΡΑ-THEMA

ΠΑΡΑTHEMA: Το πιο καλό debate των Εκλογών σε ένα κουρείο στη Λεμεσό

ΠΑΡΑTHEMA: Το πιο καλό debate των Εκλογών σε ένα κουρείο στη Λεμεσό

Το καλύτερο debate, θα μπορούσε να γίνει ανάμεσα σε τρίχες και ψαλίδια, σε ένα κουρείο κάπου στη Λεμεσό.

Αναμφίβολα, το θέμα των ημερών δεν είναι άλλο από τις Προεδρικές Εκλογές της Κυριακής (28/1), με τους συναδέλφους δημοσιογράφους και τα επιτελεία των υποψηφίων να προετοιμάζονται με πυρετώδεις ρυθμούς.

Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής (26/1), ο υποφαινόμενος επισκέφτηκε το κουρείο που συνηθίζει, διακόπτοντας μια ακόμη συζήτηση περί Εκλογών.

Περιμένοντας υπομονετικά τη σειρά μου, άκουγα τους πελάτες και τον κουρέα να προχωρούν σε διάφορες μαθηματικές πράξεις. “400ευρώ ενοίκιο το πιο λίο ρε φίλε, αν λοαρκάσεις τζαι 30 το ίντερνετ, 430. Νερό ρεύμα μαζί πες 70 τον μήνα , άρα 500 ευρώ πρώτη του μήνα.”

Κάπου σε αυτό το σημείο, βγήκαν τα κινητά καθώς οι υπολογισμοί άρχισαν να γίνονται πιο περίπλοκοι, “ ε εν θέλεις και το πιο λιο 5ευρώ πεζίνα τη μέρα, ακόμα 150” συμπλήρωσε κάποιος. “100 ευρώ τον μήνα να φάεις τζαι να πίεις, βάλε κανένα παπούτσι καμιά φανέλα, παντελόνι, αλλό 20ευρώ των μήνα”, με την οθόνη να γράφει ήδη 770 ευρώ.

Στην οθόνη των κινητών συνέχιζαν οι προσθέσεις, “ τέλος του χρόνου σκουπίθκια, κυκλοφορίες, ασφάλειες”, ενώ στους υπολογισμούς άρχισαν να συμπεριλαμβάνονται και κάτι έξοδα Χριστουγέννων, Πάσχα, γενέθλια και φυσικά η “μαύρη τρύπα” της τζέπης των Κυπρίων, το φακελάκι στους γάμους.

Για διακοπές καλοκαιριού ούτε λόγος, ενώ η συζήτηση και οι υπολογισμοί αφορούσαν μόνο ένα άτομο που θέλει να ενοικιάσει σε ηλικία περίπου 30 ετών, με τον μέσο μισθό να είναι κάπου στα 850 ευρώ τον μήνα.

Σε κάποιο σημείο αποφασίστηκε ότι είναι σοφότερο να κλίσουν τα κινητά και όλοι να επιστρέψουν στο σπίτι των γονιών τους, αφού οι υπολογισμοί δεν έβγαιναν με τίποτα.

Πόσο θα ήθελα στις δίπλα θέσεις αναμονής να βρίσκονταν οι υποψήφιοι για την Προεδρία και να δώσουν μερικές συγκεκριμένες απαντήσεις, χωρίς τις “on-air” ευγένειες.

Υ.Γ. Κατά τη συζήτηση ούτε λόγος περί Κυπριακού ή δεικτών ανάπτυξης.

X.Z.

*Η φωτογραφία είναι αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top