ΔΙΕΘΝΗ

ΣΥΡΙΑ: Μποϋκοτάρει την ειρηνευτική σύνοδο στο Σότσι η αντιπολίτευση

ΣΥΡΙΑ: Μποϋκοτάρει την ειρηνευτική σύνοδο στο Σότσι η αντιπολίτευση

Ο ένατος γύρος των διαπραγματεύσεων για την ειρήνευση στη Συρία ανάμεσα στη συριακή κυβέρνηση και οργανώσεις της αντιπολίτευσης ολοκληρώθηκε και τα Ηνωμένα Έθνη δεν έχουν ακόμη αποφασίσει εάν θα πάρουν μέρος στη σύνοδο που οργανώνει η Ρωσία στο Σότσι τη Δευτέρα 29η και την Τρίτη 30η Ιανουαρίου, δήλωσε ο ειδικός επιτετραμμένος του ΟΗΕ για τη Συρία.

Δυτικές και ορισμένες αραβικές Κυβερνήσεις θεωρούν ότι η σύνοδος που οργανώνεται στο Σότσι είναι μια προσπάθεια να δημιουργηθεί μια χωριστή ειρηνευτική διαδικασία, η οποία θα υπονομεύσει τις προσπάθειες του ΟΗΕ και θα διευκολύνει την αναζήτηση μιας λύσης που θα προτιμούσαν περισσότερο ο Πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ 'Ασαντ και οι σύμμαχοί του, η Ρωσία και το Ιράν.

«Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ενημερώνεται και θα ενημερωθεί εκτενέστερα απόψε για το αποτέλεσμα των συνομιλιών της Βιέννης. Κατόπιν επαφίεται σε εκείνον να λάβει την απόφαση όσον αφορά το ποια θα είναι η αντίδραση του ΟΗΕ στην πρόσκληση για να παραστεί στο Σότσι», ανέφερε ο Στάφαν ντε Μιστούρα, ο ειδικός επιτετραμμένος των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία.

Στο μεταξύ, η συριακή αντιπολίτευση γνωστοποίησε μέσω Twitter ότι θα μποϊκοτάρει τη διεθνή σύνοδο για την ειρήνευση στη Συρία που οργανώνει η Ρωσία στο Σότσι.

Ο εκπρόσωπος της λεγόμενης ανώτατης επιτροπής διαπραγματεύσεων της αντιπολίτευσης, ο Γιαχία Αρίντι, επιβεβαίωσε από τη Βιέννη ότι οι οργανώσεις της αντιπολίτευσης που εκπροσωπούνται από αυτή αποφάσισαν να μην πάρουν μέρος στη σύνοδο, που οργανώνει το Κρεμλίνο.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top