ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επί ποδός η Αστυνομία για τις Προεδρικές – «Σχεδόν δύο χιλιάδες μέλη θα εργαστούν»

Επί ποδός η Αστυνομία για τις Προεδρικές – «Σχεδόν δύο χιλιάδες μέλη θα εργαστούν»

Έτοιμη είναι η Αστυνομία ν’ ανταποκριθεί στις δικές της ευθύνες και υποχρεώσεις, για τις προεδρικές εκλογές, αλλά και γενικότερα για την εξυπηρέτηση του κοινού, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αύριο όλα θα κυλήσουν ομαλά.

Σε δηλώσεις στην ΑΔΕ Λεμεσού, ο κ. Αγγελίδης είπε πως «σχεδόν δυο χιλιάδες μέλη θα εργαστούν γι’ αυτά τα καθήκοντα, που αφορούν την παρουσία της Αστυνομίας στα εκλογικά κέντρα, οποιαδήποτε άλλα καθήκοντα συμπεριλαμβανομένων και περιπολιών διαφόρων χώρων, καθώς και άλλα μέτρα τα οποία θα ληφθούν», υποδεικνύοντας ότι θα υπάρχουν και ομάδες που θα βρίσκονται σε εφεδρεία για οτιδήποτε ενδεχομένως προκύψει, ενώ η Αστυνομία θα ανταποκριθεί κανονικά και στα καθημερινά της καθήκοντα.

«Η αποστολή της Αστυνομίας, όπως είναι γνωστό, είναι η τήρηση της τάξης και η διασφάλιση συνθήκες ομαλότητας για τις εκλογές», ανέφερε και πρόσθεσε ότι θα λειτουργεί Κέντρο Συντονισμού στη Λευκωσία, υπό του Βοηθού Αρχηγού Επιχειρήσεων, ενώ ανάλογα κέντρα θα λειτουργήσουν στις Αστυνομικές Διευθύνσεις, στην παρουσία των υπόλοιπων Βοηθών Αρχηγών, με συνεχή ενημέρωση και πληροφόρηση για τις εκλογές και για τα οποιαδήποτε συμβάντα ενδεχομένως να προκύψουν.

Όσον αφορά τα οποιαδήποτε παράπονα ή καταγγελίες σε σχέση με παραβίαση της νομοθεσίας για τις εκλογές, ο κ.Αγγελίδης είπε πως θα εξεταστούν σε συνεργασία με τον Γενικό Έφορο Εκλογών, ενώ τόνισε πως, «προηγούμενες εκλογές έχουν δείξει την ωριμότητα των πολιτών και γενικότερα της κυπριακής κοινωνίας, και θεωρούμε ότι αύριο θα κυλήσουν όλα ομαλά».

«Με τη συνεργασία όλων θεωρώ ότι δεν θα προκύψουν οποιαδήποτε προβλήματα και έχουν γίνει και ανάλογες διευθετήσεις εάν προκύψει η ανάγκη για αλλαγές στους οποιουσδήποτε σχεδιασμούς", είπε, ενώ ερωτηθείς κατά πόσο θα ληφθούν οποιαδήποτε αντιτρομοκρατικά μέτρα, είπε πως "τα οποιαδήποτε μέτρα θα ληφθούν είναι σε προληπτικό καθαρά επίπεδο».

Σε ετοιμότητα θα βρίσκεται και το Γραφείο Τύπου της Αστυνομίας, όπως είπε ο Ανδρέας Αγγελίδης, για την έγκαιρη ενημέρωση των λειτουργών των ΜΜΕ, ενώ θα γίνει χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Αστυνομίας - facebook, twitter και ιστοσελίδα - με ανακοινώσεις για οτιδήποτε παρουσιαστεί και για το οποίο θα πρέπει να ενημερωθούν οι πολίτες.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε, τέλος, πως έχουν ληφθεί υπόψη παρατηρήσεις και επισημάνσεις που υπήρξαν σε παλαιότερες εκλογικές αναμετρήσεις «έτσι ώστε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί».

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Καιρός: Θα «πνιγούμε» από τη σκόνη - Πότε αναμένεται να βρέξει - Αναλυτικά η πρόγνωση



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top