ΥΓΕΙΑ

Οι 5 τροφές που καίνε περισσότερες θερμίδες απ’ όσες δίνουν!

Οι 5 τροφές που καίνε περισσότερες θερμίδες απ’ όσες δίνουν!

Για να φτάσουμε στα κιλά που ονειρευόμαστε δεν αρκεί μόνο να επιλέγουμε τα σωστά γεύματα τις σωστές ώρες.

 

Οι ειδικοί τονίζουν ότι το μυστικό βρίσκεται στα σνακ και μάλιστα σε αυτά που μας δίνουν «αρνητικές θερμίδες». Αυτό σημαίνει ότι έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό και κάνουν τον μεταβολισμό μας να λειτουργεί με ταχύτερο ρυθμό, με αποτέλεσμα τελικά να καίμε περισσότερες θερμίδες απ' όσες πήραμε!

Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι 5 τροφές που μπορείτε να φάτε χωρίς καθόλου τύψεις!

Σέλινο: Περίπου το 75% του λαχανικού είναι μόνο νερό. Μας δίνει επίσης πολύτιμες φυτικές ίνες, οι οποίες μας χορταίνουν για περισσότερη ώρα. Το σέλινο περιέχει επίσης θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C, η βιταμίνη Α και η βιταμίνη Κ

Γκρέιπφρουτ: Το ζουμερό εσπεριδοειδές έχει περιεκτικότητα 60% σε νερό. Το υπόλοιπο 40% είναι κυρίως φυτικές ίνες. Το είδος φυτικών ινών που περιέχει το γκρέιπφρουτ ονομάζεται πηκτίνη. Το πολύτιμο αυτό συστατικό συμβάλλει στην υγεία των αρτηριών κι έτσι μας προστατεύει από την καρδιοπάθεια.

Μαρούλι: Περιέχει 50% νερό και 50% φυτικές ίνες. Αυτό σημαίνει ότι είναι υγιεινό και ελαφρύ αλλά παράλληλα αποτελεί εξαιρετική πηγή ενέργειας. Εκτός από το μαρούλι, μπορείτε να επιλέξετε επίσης το σπανάκι και τη λαχανίδα.

Καρπούζι: Το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β. Έτσι, μας παρέχει ενέργεια και παράλληλα καταπολεμά την πείνα. Ένα ακόμη συστατικό που περιέχει είναι το λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό με ισχυρή αντικαρκινική δράση.

 Άπαχο κρέας: Το κοτόπουλο και η γαλοπούλα δεν έχουν λίγες θερμίδες, όμως κρατούν το στομάχι μας «απασχολημένο» για περισσότερη ώρα. Ο οργανισμός μας χρειάζεται περισσότερο χρόνο και ξοδεύει περισσότερη ενέργεια για να επεξεργαστεί τις πρωτεΐνες τους κι έτσι ο μεταβολισμός μας βρίσκεται σε εγρήγορση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top