ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: Τα ευτράπελα που έγραψαν ιστορία – Η διακοπή ρεύματος και οι ‘νεκροί’ που ψήφισαν.

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: Τα ευτράπελα που έγραψαν ιστορία – Η διακοπή ρεύματος  και οι ‘νεκροί’ που ψήφισαν.

Στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας θα μείνουν ορισμένα από τα ευτράπελα που συνέβησαν στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις για ανάδειξη Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πέραν από διάφορα που γράφτηκαν κατά καιρούς επάνω σε ψηφοδέλτια και θεωρήθηκαν άκυρα, σημειωθήκαν και άλλα που σημάδεψαν τις εκλογές.

Στις Προεδρικές εκλογές του 2013 για την ανάδειξη του 7ου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας συνέβη και αυτό.

Συγκεκριμένα, δυο βοηθοί εκλογικών κέντρων στη Λάρνακα αρρώστησαν και δεν παρουσιάστηκαν το πρωί στα εκλογικά κέντρα τα οποία θα στελέχωναν. Εντούτοις ενημέρωσαν άμεσα τους προεδρεύοντες των εκλογικών τους κέντρων όπου με την σειρά τους ενημέρωσαν τον Έφορο Εκλογής της περιφέρειας Λάρνακας, ο οποίος προχώρησε στην αντικατάσταση τους.

Επίσης, ένας προεδρεύων σε εκλογικό κέντρο, λίγη ώρα μετά το άνοιγμα των καλπών, ζήτησε να φύγει λόγω έκτακτου περιστατικού υγείας που προέκυψε σε συγγενικό του πρόσωπο και αντικαταστάθηκε από βοηθό του.

Σε μια άλλη περίπτωση, στο δημοτικό της Τερσεφάνου, όπου λειτουργεί εκλογικό κέντρο σημειώθηκε διακοπή ρεύματος λίγα μόλις λεπτά μετά το άνοιγμα των καλπών στις 07:00 το πρωί. Το πρόβλημα αποκαταστήθηκε άμεσα και η εκλογική αναμέτρηση διεξαγόταν κανονικά.

Άλλο ένα ευτράπελο που σημειώθηκε κατά τις Προεδρικές εκλογές του 2013 ήταν οι δυο περισσότεροι ψηφοφόροι που ψήφησαν την δεύτερη Κυριακή.

Συγκριμένα, σύμφωνα με τα όσα είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα 'Φιλελεύθερος', στις 26/02/13, δυο ψηφοφόροι εμφανίστηκαν σε εκλογικά κεντριά της Λεμεσού και της Λάρνακας ενώ του είχαν για πεθαμένος.

Το ευτράπελο της όλης υπόθεσης ήταν πως την πρώτη Κυριακή των Προεδρικών είχαν ψηφίσει  544.491 ενώ την δεύτερη Κυριακή ψήφισαν  544.493. Το λάθος έγινε όταν οι υπάλληλοι των Επαρχιακών Διοικήσεων αντίς να διαγράψουν τους πραγματικούς νεκρούς διέγραψαν τα συγκεκριμένα πρόσωπα.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top